"Bajaga i instruktori" objavili spot za pesmu "Daljina, dim i prašina"

"Bajaga i instruktori" objavili spot za pesmu "Daljina, dim i prašina"

Autor: | 12/12/2012

0

Grupa "Bajaga i instruktori" promovisala je u galeriji "Ozon" spot za naslovnu numeru s njihovog najnovijeg CD- a “Daljina, dim, prašina”. Ekranizaciju numere režirao je splitski reditelj Žare Batinović, dok je glavna uloga u spotu pripala glumcu Srđanu Todoroviću.
- Ovo je treći spot sa novog albuma, u pitanju je jedan neobrijan, pravi rokerski spot. Pojedini kadrovi su snimani u studiju, neki u jednom napuštenom stanu u Beogradu, a deo spota je snimljen u Deliblatskoj peščari. Žare je predložio da Srđan Todorović glumi u spotu. Žika je naš veliki prijatelj, i mi bismo ga sami pozvali, da smo se toga setili
- rekao je Momčilo Bajagić Bajaga i dodao da će uskoro uslediti snimanje još četiri spota.
Reditelj Batinović izabrao je Todorovića jer je njegov veliki fan. Pored glumca, na predlog režisera, u spotu se pojavljuje i modna kreatorka Maja Veljković koja se u spotu sa Todorovićem vozi kabrioletom kroz Deliblatsku peščaru.
Gitarista benda Žika Milenković zadovoljan je saradnjom sa rediteljem.
- Posebno mi je drago što je ostvarena saradnja između Splita i Beograda, dva vodeća grada u regionu. Drago mi je što Žika Todorović učestvuje u spotu, on je zvezda vodilja, barem u vizulenom smislu - rekao nam je muzičar.
Jučerašnjoj promociji spota, pored reditelja i članova benda, prisustvovali su Zvonimir Đukić Đule, Željko Samardžić, Srđan Todorović, fotograf Nebojša Bradić i ostali.
Bajagu i instruktore do kraja decembra očekuju koncerti u Mariboru i Ljubljani, kao i novogodišnji nastup na Zlatiboru. Grupa namerava da sredinom juna, nakon završetka radova na Tašmajdanu, na ovom stadionu, na kojem je započela svoju karijeru, održi veliki solistički koncert.
Pogledajte " Daljina, dim i prašina" sa Srđanom Todorovićem u glavnoj ulozi:

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin