JK i Nataša Aksentijević u klinču: Više svinja nego suncokret! Gojaznost je bolest!

JK i Nataša Aksentijević u klinču: Više svinja nego suncokret! Gojaznost je bolest!

Autor: | 01/12/2023

0

Nataša Aksentijević i Jelena Karleuša podelile javnost 

„Više sličnosti imam sa svinjom nego sa suncokretom. To što volim da se okrećem ka suncu je stanje duha. To što sam zdrava sa viškom kilograma je do zdrave ishrane“, bila je izričita Nataša Aksentijević prilikom gostovanja u jednoj emisiji.

- Slanina sadrži oleinske kiseline isto koliko i masline. Pored toga sadrži: selen, cink, fosfor, gvožđe, magnezijum, kalijum i kompleks B vitamina. Nemam ništa protiv onih koji su izabrali da ne jedu meso, molim da ni oni nemaju ništa protiv mog izbora.

Ata Images

 

Glumica je govorila o svom načinu života i osvrnula se na ishranu koja je, čini se, u poslednje vreme jedna od gorućih tema, gde se građani dele u dva tabora - one koji se hrane sa zelenišem i oni koji vole nešto masniju hranu i drže se one stare: kakav je to ručak bez mesa?!

Pročitajte: Trud se uvek isplati - Najnovije fotke Nataše Aksentijević će vas oduševiti, bravo!

Ubrzo nakon što je Nataša Aksentijević izašla pred javnost sa svojim interesantnim činjenicama, pevačica Jelena Karleuša uputila je podugačku poruku svima koji propagiraju način život u koji su uključeni čvarci i ostale mesne prerađevine, a mnogi su prokomentarisali da je poruka upravo upućena glumici.

 

 

- U svetu vlada trend „body positivity“, gde nekome ko ima 150 kg ne smeš da kažeš da je debeo, prihvataš ga kao takvog i ne osuđuješ.

- Masovno brendovi promovišu kolekcije za PLUS veličine, „plus size“ manekenke krase piste, pevačice kao što su Bebe Rexha ponosno nose trikoe na nastupima i nova su morž-realnost, promoviše se kult prihvatanja gojaznosti kao normalnost novog doba.

- Pogotovo kod nas na Balkanu oduvek je važilo užasno pravilo: „Debelo dete je zdravo dete“ - započela je Jelena Karleuša svoje obraćanje, a onda iznela surovu istinitu da je gojaznost, ako se gleda sa medicinske strane, izuzetno veliki zdravstveni problem.

Pročitajte: Jelena Karleuša nikad emotivnija - Možeš ti to, ljubavi moja, znam da je teško... VIDEO

- Ovih dana javne ličnosti poput „plus size“ glumica, javno na televiziji propovedaju da se više poistovećuju sa svinjom nego sa suncokretom i da ih grickanje badema guši, a da svinjska mast uopšte ne goji, te da vegetarijanci nemaju pravo da ih smaraju. Ali istina je ipak surova.

- Gojaznost je bolest protiv koje moramo da se borimo i nogama i rukama, da bar spasimo našu decu koja  već sada imaju prekomernu težinu jer jedu „fast food“ i ne idu napolje da trče već bulje u telefon. Gojaznost i masna ishrana dovode do apsolutno svih drugih zdravstvenih problema - napisala je Jelena, a na fotografiji ispod možete da vidite poruku u celosti.

Instagram

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Pročitajte još