Maja Volk za Miholjdan sprema jelo koje sigurno niste služili gostima

Maja Volk za Miholjdan sprema jelo koje sigurno niste služili gostima

Autor: | 11/10/2023

0

Recept Maje Volk za Miholjdan oduševiće goste

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Miholjdan, praznik posvećen svetom Kirijaku, a povodom ovog velikog praznika Maja Volk je jednom prilikom u svom blogu objavila recept za zdravu večeru uoči ovog velikog praznika.

Boško Karanović Story

 

- Pre dve godine sam počela sa zdravim slavama, sa željom da mojim gostima pružim zadovoljstvo zdravlja. Bilo je prilično revolucionarno, bez mesa, bez pečenja, bez malih slavskih kolača. Sledeće godine sam napravila salad-bar, da svako sebi kreira salatu ili vegansko jelo.

Pročitajte: Zaboravite na rernu i pečenje! Maja Volk podelila recept za sirovu picu koja izgleda preukusno FOTO

„Onda sam otišla korak dalje zahvaljujući iskustvu koje sam dobila od divne osobe koja u Čortanovcima leti pravi radionice presne hrane, gospođe Olivere Rosić. Ovo su neki od njenih recepata koje sam iskoristila za slavu“,- napisala je Maja Volk u svojoj azbuci recepata.

Recept za krekere 

Krekere pravite od samlevenih semenki lana, suncokreta (naravno presnih), uz dodatak pulpe od ceđenja soka – samleveni crni luk, morska so, malo maslinovog ulja, origano, bosiljak, majčina dušica. Masa za krekere se umeša i odmah proba. Ako je ukus zadovoljavajući, smesa se razvlači na papir za pečenje koji se zatim stavi na dehidrator ili u rernu, na 40 stepeni Celzijusovih, sa otvorenim vratima, ili direktno na sunce. Suši se najmanje 12 sati. Probajte, da li želite hrskavije ili mekše.

Potom se na krekere stavljaju namazi.

youtube printscreen

 

Pesto od spanaća

Za pesto od spanaća potrebno je: šolja orašastih plodova, miks badema, oraha i lešnika prethodne noći namočenih u vodu, 2 šolje spanaća, svež bosiljak, kašičica biljne ili morske soli, 2 kašike maslinovog ulja, nekoliko čenova belog luka, sok od jednog limuna.

Sve sastojke stavite u blender i blendirajte da dobijete finu, glatku masu.

Biljni majonez

Šolja badema koji je preko noći namočen u vodu, šolja vode, sok od jednog limuna, velika kašika meda, pola kašičice senfa, kašičica soli.

Sve sastojke stavite u blender i pomalo dodajte maslinovo ulje. Majonez držite u frižideru.

Pročitajte: 15 godina ne zna za bolest - Maja Volk podelila recept za zdravu poslasticu koju ćete napraviti još danas FOTO

Kiselo mleko

Semenke suncokreta se namoče preko noći u vodi. Sipamo ih u blender, dodamo čašu vode, sok od jednog limuna, malo belog luka u prahu, jednu osminu crnog luka za oštrinu ukusa, kako kaže Olivera, kašičicu soli, 2 kašike hladno ceđenog ulja. Blender radi dok sve ne postane kremasto.

Luka Šarac

 

Caciki salata 

Salata se pravi tako što se u blender, dok još radi sa kiselim mlekom, ubaci krastavac, pa mirođija i beli luk po ukusu! Neverovatna je sličnost sa originalom.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević