Dama vanvremenske lepote: Pogledajte kako je izgledala čuvena Evgenija Barberis, majka Ruške Jakić FOTO

Dama vanvremenske lepote: Pogledajte kako je izgledala čuvena Evgenija Barberis, majka Ruške Jakić FOTO

Autor: | 21/08/2023

0

Majka Ruške Jakić bila je vanvremenska lepotica

„Nekad sam bila lepa i mlada, sad sam samo lepa“, reči su čuvene Ruške Jakić, iza koje je dug i bogat životni put, ali njime i danas korača širom otvorenih ruku, grleći sve blagodeti koje joj idu u susret. Nekadašnja voditeljka diskretno najavljuje autobiografiju „Ja, Ruška“, koju još ne šalje u štampu uverena da je tek čekaju lepi događaji, a možda i četvrti muž.

Jasna Prolić

 

Na pitanje koji period života je evocirala s osmehom Ruška je za HELLO! ispričala:

Pročitajte: Njega je volela najviše - Poznati novinar i voditelj bio je prvi muž Ruške Jakić, obožavali su se FOTO

‒ S radošću sam se prisetila detinjstva, druženja sa burazerom koji me je vodio na igranke, izlazaka kada smo jedva čekali da nas neko zamoli za tango, kada smo vodili ljubav, a sada više ni to ne umemo. Imala sam sreću da sam stasavala u okruženju ljudi koji su znali da se udvaraju. Družila sam se sa pravim frajerima koji nisu bili ni mnogo lepi, ni mnogo bogati, ali su znali da vole. Duško Radović ima divnu rečenicu: „Ako nađete nekog ko ume da voli, nemojte mu dozvoliti ništa drugo da radi.“

Privatna Arhiva

 

Autorka kultne emisije „Ljubav i moda“ često je isticala da je dobru genetiku, zahvaljujući kojoj i u poznim godinama ima sjajnu formu, nasledila od majke.

Pročitajte: Kakav kupaći! Rušku Jakić svi komentarišu, ovako se ide na plažu FOTO

Gospođa Evgenija Barberis bila je polu-Čehinja, polu-Grkinja. Na jednoj od retkih fotografija nastaloj pedesetih godina u porodičnoj kući Jakićevih u beogradskom naselju Lion možemo da vidimo kako je izgledala. Tu su i deca, sin Branko i ćerka Ruška.

Privatna arhiva

 

Majka Ruške Jakić bila je jedna od najlepših žena svog vremena

‒ Otac mi je bio predratni diplomata, ataše za štampu u ambasadi, družbenik Jovana Dučića i Milana Rakića. Doktorirao je prava na Sorboni. Ali 1941. godine prvo su ga Nemci stavili u logor, pa je kasnije, kada su komunisti došli, pošto je bio u kraljevoj vladi, osuđen na smrt, a potom na doživotnu robiju ‒ ispričala je Ruška jednom prilikom za Kurir.

Pročitajte: Tri braka i samo jedna fotografija sa svadbe - Pogledajte kako je Ruška Jakić izgledala u venčanici FOTO

‒ Preležao je u Sremskoj Mitrovici 13 godina kao politički zarobljenik. Majka je poreklom Čehinja po majci, a otac joj je bio Grk. Deda je posedovao pola Gospodar Jevremove ulice u Beogradu, dok mi je baba bila dvorska dama kod Obrenovića, tako da mojim venama teče neka plava krv.

Luka Šarac

 

 

 


 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin