Zvuči savršeno: Pravo ime Helen Miren otkriva njeno aristokratsko poreklo

Zvuči savršeno: Pravo ime Helen Miren otkriva njeno aristokratsko poreklo

Autor: | 03/09/2021

0

Pravo ime Helen Miren malo ko zna

Festival pre festivala, tako je prozvana revija kuće „Dolce & Gabbana“ u Veneciji, koja je održana dva dana pre početka „Mostre“. Na modni spektakl pohrlila su mnoga poznata lica i filmske dive, među kojima i Dženifer Lopez, Monika Beluči, Lejdi Gaga i Šeron Stoun, a izdanje koje je „pokupilo“ najviše pogleda ponela je holivudska veteranka Helen Miren.

Pročitajte: Kuća puna uspomena - Spektakularni holivudski dom Helen Miren može biti vaš (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Britanska glumica, koja vrlo rado krši uvrežena modna pravila predviđena za gospođe u poznijem životnom dobu, odlučila se za odvažnu kombinaciju – raskošnu haljinu sa printom renesansnih slika i korsetom u koje je utkano drago kamenje. U nekom trenutku tokom predstavljanja kolekcije „Alta moda“ na Trgu svetog Marka čak je zaplesala sa Vinom Dizelom, partnerom iz akcione franšize „Fast and Furious“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Pravo ime Helen Miren aristokratskog porekla 

„Oskarovka“ je od kraljice Elizabete dobila titulu dame, ali to nije bilo samo zahvaljujući njenim umetničkim dostignućima. Naime, Helen Miren je damsku eleganciju i prefinjenost nasledila zajedno sa aristokratskim poreklom, na kojem nikad nije insistirala. Štaviše, malo ko zna da pravo ime vitalne sedamdesetšestogodišnje zvezde glasi Jelena Lidija Vasiljevna Mironova. Rođena je u Londonu, u porodici ruskih emigranata. Njen deda Pjotr bio je oficir u vojsci cara Nikolaja II Romanova, a posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku. Interesantno je i da se grofovska porodica njene prabake pominje u Tolstojevom romanu „Rat i mir“. Sa željom da se na trenutak vrati korenima, Helen je pre dve godine u Rusiji snimala seriju o Katarini Velikoj, gde je igrala naslovnu ulogu.

Hal Shinnie HBO

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin