Preko trnja do Bulevara zvezda: 8 slavnih ličnosti koje su živele na ulici

Preko trnja do Bulevara zvezda: 8 slavnih ličnosti koje su živele na ulici

Autor: | 30/07/2015

0

Amerika možda jeste obećana zemlja, ali i ona ima mnoštvo socijalnih problema. Prvi na listi ugroženih su beskućnici, a prema nedavnim analizama stanja u svih pedeset država utvrđeno je da svake godine preko tri i po miliona ljudi ostaje bez krova nad glavom. Među njima je i mnogo dece. Neka se rađaju na ulici, a neka u tinejdžerskim ludim godinama reše da pobegnu od roditelja kako bi živeli po svom. Često se ti planovi izjalove, pa završavaju u lošem društvu sa malim šansama da jednog dana započnu pristojan život. Međutim, nekima se sreća i nasmeši. Verovali ili ne, mnoge zvezde šou biznisa provodile su dane i noći pod mostovima, u haustorima i napuštenim magacinima, spavajući na klupama u parku pod vedrim nebom. Evo tek nekoliko primera.

Hilari Svonk

Hilari Svonk dobila je dva Oskara i jedna je od omiljenih glumica mlađe generacije. Kao dete je osvajala nagrade za takmičenja u plivanju i bila odlična učenica koja je igrala u školskim predstavama, ali snovi su se srušili nakon što su joj se roditelji razveli. Imala je trinaest godina kada se sa majkom preselila u Los Anđeles. Živele su u kolima, a majka ju je prijavljivala na audicije tako što je molila ljude da je puste u kuću kako bi sa njihovih telefona pozivala producente. To je trajalo dok nisu skupile dovoljno novca da iznajme stan.

Džim Keri

Džim Keri počeo je kao stend-ap komičar u klubovima širom rodne Kanade. Proslavio se hitom “Ejs Ventura”, ali slava je stigla kad je već imao dosta godina. Iako ima neverovatnu moć da očas posla svakom izmami osmeh na lice, njegov život bio je sve samo ne veseo. Kerijeva majka bila je težak psihički bolesnik, pa je napustio školu kako bi brinuo o njoj. No, lečenje je bilo skupo, ubrzo su bankrotirali i izgubili kuću, pa su neko vreme morali da žive u kombiju.

Silvester Stalone

Silvester Stalone nije dobio nadimak “italijanski pastuv” zbog Ramba, Rokija i ostalih snagatora koje je igrao, već zbog filmova za odrasle kojima je počeo karijeru. No, to je bio jedini način da se skloni sa njujorških ulica i autobuskih stanica na kojima je uglavnom provodio noći. Za prvi glumački zadatak početkom sedamdesetih dobio je svega 200 dolara, ali i to mu je bilo dovoljno da stane na noge.

Keli Klarkson

Keli Klarkson, prva pobednica “Američkog idola”, takođe dobro zna kakav ukus ima ulična prašina. Doživela je peh čim je stigla u Los Anđeles, pošto joj je stan izgoreo do temelja. Nakon toga je dugo živela u kolima jer nije imala novca da iznajmi čak ni sobu u najudaljenijem kvartu. Pobeda u popularnom muzičkom takmičenju vinula ju je u zvezde.

Vilijam Šatner

Vilijam Šatner, holivudski veteran, proslavio se zahvaljujući franšizi “Zvezdane staze”. Ali, kada je polovinom osamdesetih završeno snimanje poslednjeg dela, živeo je u pik-apu i radio u jednom letnjem pozorištu. Međutim, gluma nije njegov jedini talenat – ume i lepo da peva. Takođe, uspeo je da ubedi producente da mu bolje stoje komične uloge, kao i one u ozbiljnim dramskim serijama za koje je dobijao Zlatne globuse i Emije.

Hale Beri

Hale Beri je nekada bila tinejdžerska mis Ohaja. U svet glume ušla je zahvaljujući Ediju Marfiju i njihovom filmu “Bumerang”, ali trnovit je put prešla dok nije stigla do holivudskih brda. Verovali ili ne, zanosna oskarovka živela je u skloništima za beskućnike jer nije imala novca da iznajmi stan. Halina majka nije odobravala njenu odluku da postane glumica, posebno zato što nije bilo potrebe da živi na ulici. Na kraju joj je bilo drago što je ostvarila san za koji se sama izborila.

Dženifer Lopez

Dženifer Lopez već godinama je u vrhu liste najuticajnijih žena planete. Glumi, peva, pleše, ima kozmetičku liniju i sjajno telo, ali zvezda portorikanskog porekla sebe voli da predstavlja i kao “Dženi iz bloka”. S razlogom. Kada je završila srednju školu otišla je od kuće, živela kod prijatelja, a često je spavala i u parkovima jer nije mogla da plati prenoćište. I nije se smirila dok nije uspela.

Sem Vortington

Sem Vortington proslavio se zahvaljujući glavnoj ulozi u blokbasteru “Avatar”. Zgodni Australijanac na audiciju je došao pravo iz automobila, u kojem je živeo po dolasku u Ameriku. No, dok je čekao honorar, morao je da proda kola. Ubrzo je postao zvezda akcionih filmova, poput “Borbe titana”. Ali, imao je i nekoliko krivičnih prijava zbog nasilnog ponašanja. Život na ulici ipak je ostavio traga…

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Splasjh News; Guliver / Getty Images

Najnovije vesti