Put kojim se ređe ide: Od klupe u parku do Oskara (video)

Put kojim se ređe ide: Od klupe u parku do Oskara (video)

Autor: | 16/07/2016

0

Statistički podaci kažu da u Sjedinjenim Američkim Državama svake godine preko tri i po miliona ljudi ostaje bez krova nad glavom. Među njima je i mnogo dece. Neka se rađaju na ulici, a neka u tinejdžerskim ludim godinama reše da pobegnu od roditelja kako bi živeli po svom...

Često se ti planovi izjalove, pa završavaju u lošem društvu sa malim šansama da jednog dana započnu pristojan život. Međutim, nekima se sreća i nasmeši. Mnoge zvezde šou biznisa provodile su dane i noći pod mostovima, u haustorima i napuštenim magacinima, spavajući na klupama u parku pod vedrim nebom. Ovo su tek neke od njih…

Hale Beri


Hale Beri je svojevremeno bila tinejdžerska mis Ohaja. U svet glume ušla je zahvaljujući Ediju Marfiju i filmu “Bumerang”, ali trnovit je put prešla dok nije stigla do holivudskih brda. Verovali ili ne, zanosna oskarovka živela je u skloništima za beskućnike jer nije imala novca da iznajmi stan. No, sudbina je promešala karte, a Hali je postala jedna od najplaćenijih glumica današnjice.

Dženifer Lopez


Dženifer Lopez već godinama je u vrhu liste najuticajnijih žena planete. Glumi, peva, pleše, ima kozmetičku liniju i sjajno telo, ali zvezda portorikanskog porekla sebe voli da predstavlja i kao “Dženi iz bloka”. S razlogom. Kada je završila srednju školu otišla je od kuće, živela kod prijatelja, a često je spavala i u parkovima jer nije mogla da plati prenoćište. I nije se smirila dok nije uspela.

Silvester Stalone

Silvester Stalone nije dobio nadimak “italijanski pastuv” zbog Ramba, Rokija i ostalih snagatora koje je igrao, već zbog filmova za odrasle kojima je počeo karijeru. No, to je bio jedini način da se skloni sa njujorških ulica i autobuskih stanica na kojima je uglavnom provodio noći. Za prvi glumački zadatak početkom sedamdesetih dobio je svega 200 dolara, ali i to mu je bilo dovoljno da stane na noge.

Hilari Svonk


Hilari Svonk dobila je dva Oskara i jedna je od omiljenih glumica mlađe generacije. Kao dete je osvajala nagrade za takmičenja u plivanju i igrala u školskim predstavama, ali snovi su se srušili nakon što su joj se roditelji razveli. Imala je trinaest godina kada se sa majkom preselila u Los Anđeles. Živele su u kolima, a majka ju je prijavljivala na audicije tako što je molila ljude da je puste u kuću kako bi sa njihovih telefona pozivala producente. Ostatak priče svi dobro znamo.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti