Sloboda Mićalović: Bio je izazov glumiti romansu sa mlađim muškarcem

Sloboda Mićalović: Bio je izazov glumiti romansu sa mlađim muškarcem

Autor: | 17/10/2015

0

Sloboda Mićalović Ćetković je jedna od najpopularnijih domaćih glumica mlađe generacija. Gledaoci RTS imaće priliku da je gledaju u novoj seriji Dejana Zečevića "Čizmaši", koja je zasnovana na antologijskom romanu Dragoslava Mihailovića.

Sloboda tumači lik udovice Sofije koja započinje ljubavnu vezu sa glavnim junakom, nižim oficirom bivše jugoslovenske vojske Žikom Kurjakom (koga tumači Miodrag Dragičević). Glumica ističe da joj je bio izazov da u seriji tumači ulogu zrele žene koja je u ljubavnoj vezi sa mlađim muškarcem, jer do sada ništa slično nije glumila.

- Sofija je nežna žena, ali za ono vreme malo naprednija i urbanija. Ona je relativno mlada ostala udovica, a tada biti sa mlađim muškarcem nije baš nailazilo na odobrenje okoline, niti je imalo neku perspektivu. Takve žene su u to vreme bile vrlo pogrdno shvaćene. Meni kao glumici je bio izazov da napravim takav odnos sa mlađim kolegom iz prostog razloga što je to zaista čudno. Sećam se da me je pre početka rada na seriji reditelj Zeka izveo na probno snimanje. Tad sam mu rekla da ja to ne mogu. Trebalo je prikazati veliku ljubav i zreo odnos sa jedanaest godina mlađim čovekom. Međutim, posle razgovora sa Zekom shvatila sam da je i to jedna vrsta glumačkog izazova. Probala sam i ispalo je dobro - priča Sloboda Mićalović Ćetković, a prenosi portal zena.blic.rs.

Na pitanje koliko lik Sofije iz serije odstupa od lika iz kultnog romana, Sloboda kaže:

- Ne puno, zato što smo sve to morali da upakujemo u seriju. “Čizmaši” su baš muška priča i ovde žena ulazi samo kao osveženje, tako da ni moja uloga nije prevelika. Ona jeste glavna ženska, ali nije velika. Prikazano je to što je i u romanu, samo je scenarista Đorđe Milosavljević drugačije osmislio kraj. On je šokantan, ali neću vam ga otkriti. Kada sam čitala scenario pomislila sam da je greška, ali nije. Takav kraj su reditelj i svi muškarci na setu videli kao nemoguću misiju.

Serija je okupila impozantnu ekipu glumaca.

- Da se ne uvrede ostale kolege, ali najviše sam želela da bar jednom ušetam u kadar sa Aleksandrom Berčekom. Nažalost, to mi se nije desilo. Imala sam samo duo scene sa Miodragom, Darom Džokić i Goranom Radakovićem. Inače Miodrag Dragičević je sjajan mladi glumac i njega treba zapamtiti jer je vredan pažnje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin