Danijela Dimitrovska: Moj Ognjen je bolji od deset prinčeva

Danijela Dimitrovska: Moj Ognjen je bolji od deset prinčeva

Autor: | 13/03/2012

0

Za Danijelu Dimitrovsku ova godina će biti posebno značajna i na poslovnom i na privatnom planu. Srpski top-model u maju će stati pred oltar sa voditeljem Ognjenom Amidžićem i sviti porodično gnezdo u Beogradu, u kojem sve češće boravi i zbog novog poslovnog poduhvata.
Dvadesetpetogodišnja manekenka objašnjava zašto je na vrhuncu karijere pokreneula svoju modnu agenciju.
- Našoj zemlji treba neko ko ima iskustvo u modelingu i ko može da predoči devojkama u kakvim situacijama mogu da se nađu. Marija Vujović, sa kojom radim, i ja smo dugogodišnje prijateljice i godinama pričamo o agenciji. Konačno su se sklopile kockice, ona se vratila u Crnu Goru i zasnovala porodicu, a uskoro ću i ja u Beogradu. Nas dve ne odustajemo od svojih karijera, bićemo „agenti na terenu". Planiram da uskoro odem u Njujork i obavim sastanke sa velikim agencijama kojima ću ponuditi naša nova lica.
Na konstataciju da se za mnoge modne agencije u Srbiji se tvrdi da su, u stvari, paravan za bavljenje prostitucijom, Danijela kaže:
- Za svaku javnu profesiju se vezuje nešto loše i ne doživljavam to tako strašno jer svako radi svoj posao, a naši uspesi dovoljno govore o nama. Roditelji izabranih devojaka će biti aktivni i uključeni u sve, od trenutka kada devojka potpiše ugovor sa nama, a u slučaju da je maloletna to će uraditi neko od roditelja. Nema mesta za bilo kakvu sumnju.
Mnogobrojni su angažmani koje je Danijela imala, a odgovorila je i na koji je posebno ponosna:
- Kao jedan od najupečatljivih angažmana izdvojila bih snimanje reklame za parfem „Iv Sen Loran" sa Vensanom Kaselom. Tada sam živela u Parizu, a uopšte nisam znala ko je on. Bukerke u agenciji su bile oduševljene i čudile su se što ne znam ko je on. Opisivale ga kao harizmatičnog i prelepog, govorile mi da moram da mu tražim autogram. Na snimanje sam otišla pod utiskom njihovih priča i kada sam ga videla bila sam u fazonu „vi se na njega ložite?!" Šalim se, čovek je bio fenomenalan i divno smo sarađivali.
Tokom karijere sarađivala je sa brojnim dizajnerima, tako da Danijele ne može da izdvoji onog koji je ostavio najjači utisak na nju.
- Uzela bih od svakog ponešto. Fasciniraju me Galijanove kreativnost i posebnost, koji ostavlja jak utisak pri prvom susretu, Armanijeva profesionalnost, koji voli da učestvuje u svakom detalju revije od početka do kraja. On je toliki detaljista da proverava i šminku na devojkama, da li je senka pravilno naneta... Kod Gotjea volim opuštenost, šarm, komunikativnost.
Dimitrovska kaže da nema uzora među poznatim damama u svetu mode.
- Nikada nisam imala uzore i idole, čak ni kao tinejdžerka. Posebno cenim Žizel, koju sam pre nekoliko godina upoznala na Nedelji mode u Španiji. Ostavila je utisak prirodne, normalne, profesionalne i veoma pametne devojke. Kažu mi da na nekim fotografijama podsećam na Sindi Kraford. Ne mogu da kažem da mi to smeta, ali ne vidim sličnost sa njom. Inače, bez teksta ostajem kada na pisti vidim Naomi, ima nečeg fascinantnog u njenom hodu.
Na poslednjoj Nedelji mode u Londonu pistom je prošetala naga manekenka Sofija Kejhli i to sa trudničkim stomakom. Danijela je prokomentarisala tu neobičnu situaciju.
- To nije nešto što pozdravljam jer majčinstvo i trudnoću doživljavam kao nešto što ne bi trebalo deliti s drugima, posebno ne tako otvoreno. Granica mora da postoji, a ako je u pitanju novac, mislim da postoji hiljadu drugih načina da se zaradi. Ne vidim sebe u takvom performansu.
Manekenka je odgovorila na pitanje i šta misli o Andreju Pejiću i njegovom uspehu u modnom svetu.
- Svaka mu čast! Divno izgleda i mislim da ima mnogo kvaliteta čim je tu gde jeste. Time što je androgini model nikog ne ugrožava jer svaka devojka ima prostora da napreduje.
U poslednje vreme mediji se bave njenim venčanjem sa Ognjenom Amidžićem, koje je, navodno, zakazano za 5. maj.
- Ne bih da komentarišem to, očigledno je da ne možemo da kontrolišemo šta drugi misle, pričaju, nagađaju... Mi nismo dali nikakve izjave o venčanju, ali ne možemo da sprečimo da se o tome piše, to se dešava mimo našeg znanja i kontrole. Uglavnom, niko nije objavio tačnu informaciju.
Na pitanje kako je Ognjen reagovao na njenu nedavnu izjavu u jednoj emisiji da je „čekala princa na belom konju, ali da nije došao ni princ ni konj", Danijela odgovara:
- Videla sam da su svi mediji to preneli. To je bila šala i nije bila vezana za Ognjena već odgovor na pitanje da li sam kao devojčica maštala o princu na belom konju. Ognjen dobro zna da meni vredi za deset prinčeva. Ne znam za druge žene, ali meni prija što Ognjen nosi brkove. Nikada nisam imala određeni tip muškarca kada je u pitanju fizički izgled, meni muškarac mora prvo da legne psihički.
Danijela se priseća i šta je prvo pomislila kada je upoznala Ognjena.
- Naš prvi susret je bio specifičan i desio se pre mog gostovanja u njegovoj emisiji. Pošto se veoma temeljno priprema za šou, pozvao me je 1. januara na sastanak. Prošlo mi je kroz glavu ko se još zbog posla sastaje posle dočeka Nove godine, o čemu da pričamo, doći ću u emisiju i to je to. Njegova profesionalnost me prijatno iznenadila i to je bio moj prvi utisak o njemu. Otišla sam svojim putem i dugo se nismo videli. Kasnije smo se slučajno sreli u Americi, a sve posle toga je naša priča.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin