Važno je da znamo odakle smo, jer smo zbog toga ono što jesmo!

Važno je da znamo odakle smo, jer smo zbog toga ono što jesmo!

Autor: | 24/07/2018

0

Brazil je danas lider u proizvodnji kafe, ali, put do trona nije bio lak. Bogata istorija, upornost i inovativnost, kriju se iza svake savršene šoljice. Otkrivamo priču o jednoj pruzi i jednoj od najboljih kafa na svetu!

Plodna crvena zemlja, nepregledna stabla kafe i zvuk voza koji tutnji šinama. Davnih dana, vozovi i kafa bili su nerazdvojni prjatelji napretka regije Mogiana.

Kada je kafa stigla do Sao Paola, stiglo je i bogatstvo u kuće mnogih farmera. Ipak, veliki troškovi transporta pravili su im problem, pa su uzeli stvar u svoje ruke. Oni su se udružili i 21 porodica je napravila mini-prugu do najbliže luke Santos. Put ka svetu, jednoj od najboljih kafa na planeti, bio je širom otvoren.

Da bi se održali u vrhu, farmeri iz oblasti Mogiana vekovima su mnogo ulagali u obrazovanje. Neki od njih na svojim plantažama nisu želeli da zapošljavaju radnike koji ne šalju decu u školu. Edukacija lokalnog stanovništva, briga o prirodi i pametno poslovanje, prioriteti su koje i danas poštuju proizvođači kafe u ovom delu Brazila.

Dok budete uživali u svojoj Doncafé Single Origin Brazil kafi, biće Vam jasno zašto je ova ekskluzivna arabika toliko cenjena.

Zamislite 1200 metara nadmorske visine, blage klimatske uslove i vulkansko zemljište. Na tom tlu raste kafa čiji plod karakteriše izražena slatkoća. Dobijena kafa obiluje punim, slatkim aromama oraha, čokolade i meda. Punoća arome ove kafe postiže se tokom perioda sušenja, jer nakon branja, zrna kafe ostaju u dužem kontaktu sa suncem.

Zahavljujući tome što Doncafé Single Origin Brazil 100% arabika raste u regiji Mogiana, ona je baš takvog kvaliteta i sastava. I za kafu, jedna od bitnijih stvari jeste podatak odakle potiče, njeno jedinstveno geografsko poreklo – „single origin“. To je potvrda gde se kafa uzgaja i zbog čega je njen ukus karakterističan i drugačiji od drugih brojnih kafa.

Koliko je važno to odakle smo, pokazuje i naša priča o sponi pruge, kafe i farmera. Njihova veza toliko je jaka da su po pruzi i regija i kafa ponele ime, a kafa je to ime pronela svetom.

 

Sada je i nama na domak ruke. Ne propustite da doživite egzotiku u šoljici kafe!

hellomagazin.rs Doncafé /Promo