Jedna od tajni italijanske kuhinje leži u jednostavnosti. Većina jela sadrži od dva do četiri glavna sastojka, ali kakvih. Ultra kvalitetnih. Drugo, nema komplikovanja i složenih tehnika. Priprema je jednostavna, tako da se i samo kuvanje najlakše uči pripremajući italijanska jela. A da se neko ne “zabrine” da je dosadna, pobrinula se raznolikost po regionima.
Tajni začin italijanske kuhinje
No, ima tu još jedan “začin” koji je odvaja od ostalih kuhinja. Prošlost, sadašnjost i budućnost italijanske porodice temelji se na ženi. Kada se gotovo jelo postavi na sto, za Italijane to nije puko ručavanje, već mnogo mnogo više. To je radost, bliskost i ljubav. Bakine, majčine, jednostavno rečeno ženske ruke i duša su utkane u sva jela i u tome je sva filozofija i tajna uspeha italijanske kuhinje. Zbog neupitne sličnosti, zato nam je i bliska. La Cucina Italiana
Prateći ove postulate, pred vama je novi broj gastronomske biblije. Isprobajte vaše novo omiljeno jelo od testenine timballo koje je prava simfonija paste, a kad smo kod paste, tu su i 4 savršena ragua koja će oplemeniti svaku testeninu. Nakon toga uživajte uz limoncello sledeći naš recept. Legendarni kreator Giorgio Armani priča o uspehu svojih restorana širom sveta, a za jesenju trpezu naši kuvari su pripremili brojna inovativna jela.
La Cucina Italiana
Razglednice iz Italije ovog puta otkrivaju Lacio, Liguriju i Kalabriju. Region Alto Adiđe smo vam predstavili kroz najukusnija jela, a za ljubitelje slatkiša tu su tri različite torte kojima je zajednički recept za piškotu.
I ovog puta vam predstavljamo vrhunske restorane iz regiona, a otkrivamo vam i recepte za najmekše moguće scallopine i najslasnije cannole.
La Cucina Italiana
Za kraj, tradicionalna škola, a u njoj sve same delicije: arancini, fokača sa sirom i smokvama, croccanti, punjene krofne….

La Cucina Italiana
Uz raskošne boje jeseni, najlepše se slaže pastelna i bogata La Cucina Italiana

La Cucina Italiana
Slične Vesti
La Cucina Italiana - Nova i osvežena gastronomska biblija!
„Postoji samo jedno godišnje doba: leto. Toliko lepo da ga jesen pamti, zima ga priziva, a proleće mu zavidi“, Ennio Flaiano, italijanski književnik
13/07/2021
Saznajte višeNajslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan: Recepti za 4 savršena praznična slatkiša
Novogodišnji recepti - Najslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan!
29/12/2021
Saznajte višeU prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višePročitajte još
James Arthur – Momak za kog ništa nije nemoguće
James Arthur je pobednik 9. serijala emisije X Faktor u Britaniji. Kao pobednik je dobio pesmu, obradu pevačice Shontelle
24/06/2022
Saznajte višeMasked Wolf: Veteran koji tek počinje
Svoju priču kao Masked Wolf je krenuo kao baš, baš klinac. Sa 13 godina prvi bendovi, prva pojavljivanja
22/06/2022
Saznajte višeRashlađuje u sekundi: Isprobajte sočnu poslasticu po receptu ćerke Masima Savića
Kolač sa breskvama po receptu ćerke Masima Savića
21/06/2022
Saznajte višeNa Svetski dan muzike EXIT festival zaokružio program jednog od svojih najjačih izdanja!
Na Svetski dan muzike, 21. juna, EXIT festival je finiširao celokupan program, zaokruživši jedno od svojih najjačih izdanja
21/06/2022
Saznajte višeDa ovo ne radi sigurno bi imala višak kilograma: Zavirite u jelovnik Kejt Midlton
Ishrana Kejt Midlton bazirana je na zdravim namirnicama
21/06/2022
Saznajte više
Komentari (0)