„Bude nas ptice, uspavljuju zrikavci“: Verica i Veljko otvaraju vrata bajkovitog imanja na Avali (foto)

„Bude nas ptice, uspavljuju zrikavci“: Verica i Veljko otvaraju vrata bajkovitog imanja na Avali (foto)

Autor: | 15/05/2021

5

Dom Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića - oaza ljubavi sa pogledom na Šumadiju

Otkako su Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević svoje utočište od gradske vreve pronašli u podnožju Avale, prava je retkost videti ih u centru prestonice. Iako njihova veza, zbog velike razlike u godinama, od početka privlači pažnju javnosti i medija, proslavljena kreatorka i talentovani kompozitor tome ne pridaju značaj i tvrde kako tek sad žive punim plućima. U njihovoj oazi okruženoj zelenilom, sa pogledom na Šumadiju.

Pročitajte: Ispovest Verice Rakočević - Sve bi bilo drugačije da imam mozak moje Elene

Mirko Tabašević

 

Shvativši da je manja sredina ipak bolja za ljubav od velikih gradova, pobegli su u prirodu i svoje gnezdo svili u miru i tišini naselja nadomak Beograda. Naša dizajnerka sa najdužim radnim stažom svojevremeno se bez problema odrekla luksuza i stana u centru grada.

- Prvo bi trebalo definisati luksuz. Za nekog su to „Louis Vuitton“ tašna, „Chanel“ kostim, dijamanti, limuzine, skupi hoteli. Nažalost, dobar deo života sam i sama verovala da je sve to zaista luksuz. Onda sam zaključila da njegov sinonim može biti samo apsolutna sreća, ona koju ne može da nadoknade nikakav skupoceni nakit, prestižne marke garderobe, avioni ili besna kola. Međutim, iako deluje jednostavno, do takvog luksuza se najteže dolazi. Morate imati predispozicije da ga shvatite i prihvatite. Danas, kad prolazim pored nekadašnjeg stana, naježim se. U dvorištu pored nas možete da vidite koze kako mirno pasu. Uspavljuju nas zrikavci. Živim u pristojnom komforu, a luksuzom smatram mogućnost da svakog jutra mirišem ove divne ruže, da uživam u bezgraničnoj ljubavi koju mi Veljko pruža i sigurnosti koju mi je doneo naš odnos.

Pročitajte: Veljko Kuzmančević i Elena Karaman u sukobu, šta će reći Verica?

Mirko Tabašević

 

Na pitanje šta je dobila bekstvom u prirodu, proslavljena kreatorka za HELLO! kaže:

- Jedan prijatelj mi je rekao: „Znam te iz perioda kada si plivala u novcu, ali nikad nisam video ovakav osmeh na tvom licu“. To vam sve govori. Novac nije garancija sreće, nikakvi milioni i trilioni. Nekada me je i sramota koliko je Veljko mudriji od mene. Povremeno, kada iz mene progovori prošlost, u šali ume da kaže: „Da li ti samo za novine pričaš da te je ovo promenilo ili je stvarno tako?“ Moja dobra drugarica koja živi u Los Anđelesu često napominje koliko se raduje mom novootkrivenom životu, jer pored nje stanuju žene najbogatijih ljudi na svetu koje imaju sve osim sreće.

Pročitajte: Verica Rakočević - Nekada me oni sa dna tako snažno pomere, da moram da reagujem

Mirko Tabašević

 

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, gde joj živi ćerka Milena, Verica je jednom prilikom na „Fejsbuku“ napisala: „Njujork je lep, ali ja sam seljanka“.

- Da, to je bio provokativan post. Ja nisam Beograđanka, rođena sam na Kosovu, u Podujevu, ali u ovom gradu sam više od pola veka. Znam mnoge ljude koji su rođeni daleko odavde, ali se u intervjuima hvale kako su „rođeni Beograđani“. Došli su sa sela, a na pomen seljaka istog časa se stresu i dobiju aritmiju. Nisam od te malograđanske fele, za mene je ponižavajuće kada se neko stidi svog porekla. Veoma cenim srpskog seljaka, mudrog, poštenog i vrednog čoveka. Družim se sa njima u komšiluku, jer su pošteniji od licemera koji vam govore kako ste divni dok vas gledaju u oči, a onog trenutka kad sednu u neki kafić izogovaraju vas od glave do pete.

Dom Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića - "Moje selo je najlepše!"

Mirko Tabašević

 

Zaključak je jasan – Verici Rakočević baš prija život na selu.

- Njujork je divan, bila sam tamo nekoliko puta, ali posle nekoliko godina buđenja uz pesmu ptica čini mi se previše haotičan. Kad smo se pre nekoliko nedelja vratili i pogledali u naše dvorište, u ovo divno cveće, reči su same navrle: „Moje selo je najlepše!“ Ovde sam našla svoj život i mir, i ne bih to menjala za sve vile po Dedinju, ni za kakav Menhetn ili Jelisejska polja. Sve sam to prošla i doživela, pa mogu s punim pravom da kažem gde je bolje.

Mirko Tabašević

 

 

Komentari (5)

Loading
Dragan 21:53 15.05.2021
Odgovori

Poštovana Verice malo sam mladji od vas i takodje mogu potvrditi da je život u manjoj sredini daleko kvalitetniji od života u velegradu. Nama ljudima je potrebno dovoljno prostora oko nas kojeg u Beogradu apsolutno nema i sve ga je manje zbog nekontrolisanog doseljavanja!!! Uskoro će svima tamo biti pravi pakao.

Ks 23:07 15.05.2021
Odgovori

Kao sto se vidi zivm u gradu (za srpske pojmove) srednje velicine ,u nekoj sam svakodnevnoj poslovnoj i privatnoj zoni komfora i rutine sa ne bas lakim poslom ,podnosljivih primanja (ne bas sjajnih kao neko ko obavlja tezak i odgovoran posao sa zavrsenim teskim fakultetom,ali ja zelim da se vratim u podno Kosmaja odakle je moj otac i njegovi 500 godina unazad.Mislim da cu samo tada biti kompletno ispunjena.

SRDJAN 09:04 16.05.2021
Odgovori

Imam 66 godina i pre deset godina sam spoznao ovo o cemu Verica govori. Slazem se sa njom 1000%. U svakom slucaju do toga se dolazi tek kad prodjes mnogo toga. Bravo Verice.

hellomagazin.rs hellomagazin