Saša Kovačević: U svakoj mojoj pesmi ima deo mene

Saša Kovačević: U svakoj mojoj pesmi ima deo mene

Autor: | 25/12/2015

0

Saša Kovačević u ovoj godini zabeležio je veliki uspeh pesmama "Gde smo moja ljubavi, "Rano je" i "Rođendan", a emotivna balada "Živim da te volim", došla je kao kruna 2015. godine.

On otkriva kako su nastale pesme, kakav je on privatno i kakvi su mu planovi za narednu godinu.

Nedavno si predstavio spot za pesmu "Živim da te volim", kakve su prve reakcije i da li si očekivao ovakav uspeh?

- Spot je sniman pre 5- 6 meseci, prvi plan je bio da snimimo jednu letnju pesmu, i dosta vremena smo posvetili pripremama oko numere "Rođendan". Želeli smo da "Živim da te volim" predstavimo na zimu, čak smo čekali i sneg da padne, kako bi potpuno dočarali tekst, ali nažalost nije nam se ispunilo. Sve vreme dok smo radili na spotu, iznova i iznova smo proživljavali svaki trenutak. Drago mi je što nije spot koji može samo jednom da se pogleda i to je moja najveća nagrada. Presrećan sam što je publika prepoznala i u ovoj pesmi kvalitet.

Spot za pesmu "Živim da te volim" je potpuno nešto drugačije u odnosu na sve što si do sada radio, s obzirom da ima tragičan kraj. Kako je nastala ideja?

- U suštini pesma može da se doživi na više načina. Kada se samo sluša, govori o velikoj izgubljenoj ljubavi, ali kada se pogleda sa spotom, ona predstvlja, kako i sama kažeš, ljubav koja se tragično završava. Nismo želeli da stvorimo patetičnu priču već tekst može da bude dvosmislen i nije vezan za radnju spota, a glavni krivac za scenario je moja devojka Jovana.

Dosta spotova snimio si na Tajlandu, da li te nešto posebno veže za ovo egzotično mesto?

- Na Tajlandu smo namenski snimili četiri spota. Nismo išli na varajantu snimimo jedan pa se vratimo, pa opt idemo tamo, nego smo otišli na odmor i iskoristili priliku da zabeležimo što više kvalitetnog materijala, snimimo spotove i sada lagano predstavljamo publici. Želeli smo da budemo potpuno drugačiji. Mnogo spotova je snimano po klišeu, Beograd, klubovi ili neke okolne destinacije, jednostavno želeli smo da budemo drugačiji. U pesmi "Rano je", publika je videla da sada nešto ne viđeno. Nikada niste videli, da u nekom našem spotu čovek visi na plafonu. S druge strane, spot je tako snimljen, da do kraja spota ne vidite da je Tajland u pitanju, kao što se to vidi u numerama "Gde smo moja ljubavi", "Živim da te nađem" i u pesmi "Jedra", koja će se uskoro pojaviti i nadam se da će se isto tako dopasti publici.

Ove godine publici si predstavio četiri pesme koje su zabeležile neverovatan uspeh i milionske preglede na Jutjubu. Iskreno, da li si očekivao da će sve četiri postati mega hitovi?

- Kako smo se mi osećali i doživljavali tako smo ih i stvarali, sve smo ih doživeli onako kako smo ih i predstavili, zato smo verovali da će publika to prepoznati. Brat i ja se odlično dopunjujemo i sjajn smo tim. On mi je najveća podrška, u ovom poslu i Rade je taj koji ima završnu reč. Ja umem da budem dosta neodlučan, volim da on prelomi, jer mu najviše verujem, a i veliki je perfekcionista, zato je verovatno i uspeh ovakav.

Da li se emotivno vežeš za svaku svoju pesmu?

- Emotivno sam vezan za svaku svoju pesmu i u svakoj ima deo mene.

Koliko je teško u tvom poslu sačuvati privatnost s obzirom da javne ličnosti mediji prate u stopu?

- Nikada nisam krio svoju vezu, ali je ne potenciram u javnosti. Poučen ranijim iskustvima, na neke događaje ili promocije idem sam, osim kada su naši zajednički prijatelji u pitanju. Volim svoj privatan život da držim po strani i da sa svojom devojkom odem negde gde nismo izloženi javnosti.

Važiš za velikog pozitivca, koji trenutak u ovoj godini je za tebe bio najsrećniji i da li postoji neki koji bi voleo da zaboraviš?

- Možda će zvučati kao kliše, ali zdravlje i sreća moje porodice je ono što me čini najsrećnijim. Ružne ili neprijatne stvari se trudim da brzo zaboravim, tako da ću u narednu godinu preneti samo one lepe.

Novu godnu dočekaćeš zajedno sa švajcarskom publikom, a nakon toga, kakvi su planovi?

- U februaru planiramo da izbacimo novi abum, ostalo je da još za nekoliko pesama snimimo spotove. 19. marta imam solistički koncert u dvorani Boris Trajkovski u Makedoniji, a onda bi trebalo i u Beogradu, ali pre svega toga idem na zasluženi odmor.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin