Rolingstonsi: Koncert  u Hajd parku posle 44 godine

Rolingstonsi: Koncert u Hajd parku posle 44 godine

Autor: | 07/07/2013

0


Grupa "Rolingstonsi" nastupila je u subotu uveče u Hajd parku u Londonu, prvi put od legendarnog koncerta koji su davne 1969. godine održali pred oko 250.000 ljudi. Bio je to prvi od dva koncerta, drugi je zakazan za 13. juli, koji će legendarni bend održati na ovoj lokaciji povodom 50-godišnjice karijere.
- Da li je neko od vas ovde bio 1969? - upitao je Mik Džeger publiku prepunu sedih glava nakon optevanih prvih pesama - "Start Me Up" i "It's Only Rock and Roll".
- Pa dobrodošli natrag, lepo je videti vas opet - poručio im je pevač, obučen u belo odelo, slično onom u kojem se pojavio na bini 1969.
Te godine, Džeger, Kit Ričards i Čarli Vots su koncert održali kako bi predstavili svog novog gitaristu, Mika Tejlora koji je zamenio Brajana Džonsa. (Roni Vud će se grupi pridružiti tek 1975).
Dva dana pred nastup, 27-godišnji Džons se udavio u bazenu pod dejstvom alkohola i droge, pretvorivši koncert Stonsa u komemoraciju. "Dinosaurusi" roken rola, koji u proseku imaju 69 godina, "prašili" su kao i pre četiri i po decenije. Tokom dvosatnog nastupa pred oko 65.000 fanova, Stonsi su izveli nekoliko svojih starih hitova - "Brown Sugar", "Honky Tonk Woman", "Jumpin'Jack Flash" i "Sympathy for the Devil", kao i neke od svojih novijih numera poput "Doom and Gloom". Poslednju veliku svetsku turneju, "A Bigger Bang", Stonsi su imali 2005.-2207. tokom koje su održali 144 koncerta - od kojih je jedan održan i na Ušću u Beogradu. Turneja, s kojom su zaradili više od 550 miliona dolara, smatra se jednom od najuspešnijih u istoriji roka.

Izvor i foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mik džeger