Stjepan Hauser za "Hello!" otkriva: Ovo je godina koja menja sve

Stjepan Hauser za "Hello!" otkriva: Ovo je godina koja menja sve

Autor: | 05/03/2020

0

Stjepan Hauser zimski odmor proveo je na sunčanim Maldivima sa svojom najdražom saputnicom

Deset dana zimskog odmora Stjepan Hauser proveo je na Maldivima, koje opisuje kao raj na zemlji. Bio je i ranije na tim ostrvima, i toliko su ga oduševila da je jedva čekao da im se vrati.

- Uživao sam u miru, čarobnoj prirodi, neopisivim bojama... Planiram da ponovo odem i ostanem bar godinu dana - kaže uz smeh zgodni virtuoz iz Pule.

- Mi, ljudi s mora, bez njega ne možemo, opčinjeni smo. Koliko je blagoslov, toliko je i prokletstvo, jer bez mora i sunca bukvalno patimo.

Inspirisani fotografijama koje je podelio sa čitaocima našeg magazina, pitamo ga da li je tokom odmora koristio čelo samo za potrebe slikanja ili je stigao i da vežba.

- Čelo i muzika su moja životna misija. Za mene sviranje nije posao, već zadovoljstvo. Violončelo mi je godinama najvernija devojka. Uvek je tu, nikad nas niko neće razdvojiti - kaže u prepoznatljivom maniru.

Stjepan Hauser otkrio zašto ne može da bude veran jednoj ženi

Budući da smo razgovarali na "Dan zaljubljenih“, u ime brojnih obožavateljki pokušali smo da saznamo slavi li taj praznik i sa kim.

- Meni je svaki dan "Valentinovo“. Danas sam neke silne ruže dobio, kao da sam žensko. (smeh)

Posle osam godina karijere u okviru dueta “2 Cellos”, Hauser počinje solo priču kojoj se silno raduje.

- Publika može da očekuje pravu muzičku revoluciju. Želja mi je da ljubav prema klasici prenesem na što veći broj ljudi, a na mom prvom samostalnom albumu nalaze se najlepše i najromantičnije melodije koje su svima dobro poznate. U aprilu krećem na veliku turneju po Evropi i Americi, a koliko čujem karte su skoro rasprodate. Neću biti sam na sceni, iza mene će biti veliki simfonijski orkestar.

Proslavljeni muzičar na kraju razgovora poverio nam je da će 2020. za njega biti prelomna.

- Ovo je godina koja menja sve, osećam to u vazduhu. Još od malih nogu verovao sam u moć vizuelizacije, milion posto sam fokusiran na svoje misli i sam kreiram svoju realnost. To je tajna koja je svima dostupna - kako vidiš, tako će biti. Čuda se događaju.

Eva Čubrović privatna arhiva
Tagovi: Stjepan Hauser

Pročitajte još

Najnovije vesti