Odustao od emigracije: Glumac Nebojša Dugalić ipak ostaje u Srbiji

Odustao od emigracije: Glumac Nebojša Dugalić ipak ostaje u Srbiji

Autor: | 28/08/2015

0


Glumac Nebojša Dugalić odlazi iz zemlje, ali samo kao glumac. Na svu sreću, ne s porodicom, kako je najavljivao. Hit predstava "Art", koju je realizovala producentska kuća "Tri za groš" u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem, od 4. septembra do 5. oktobra gostovaće u Americi i Kanadi.

Uloge u komadu francuske autorke Jasmine Reze, osim Dugalića, igraju i Milan Gutović i Miljan Prljeta, koji potpisuje i režiju. Oni će 5. septembra otvoriti čuveni festival u Čikagu Muving storis. Lane Gutović će na festivalu izvesti svoj hit kabare "Obično veče", dok će Dugalić publiku obradovati monodramom "Ispovest Dimitrija Karamazova".

Komad "Art" prvi put je izveden 1994. u Parizu i odmah je dobio Molijerovu nagradu. Dosad je igran na više od 30 jezika. Predstava zasnovana na jednostavnosti svakodnevice donosi priču o tri muškarca čije se prijateljstvo dovodi u sumnju kad jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna likovno remek-delo.

Termine gostovanja u Kanadi organizatori još nisu saopštili. Dugalić se nakon turneje vraća u Srbiju i trenutno je odustao od ideje da se zauvek preseli u Ameriku.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin