Sastojci:
1 kg mekog brašna tipa 400
3 jajeta + 1 jaje za premazivanje
5 dl mleka
1 svež kvasac
250 g margarina
500 g mladog sira
1 kašičica šećera, kim, so
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, žumanca, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Na kraju u testo dodati sneg od belanaca i polako premesiti (po potrebi dodati malo brašna ). Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom i po njemu narendati margarin. Zatim ga urolovati i ostaviti 15 min. da miruje.
5. Testo podeliti na manje jufke. Jufke istanjiti oklagijom i podeliti na trouglove.
6. Na svaki trougao staviti malo izmrvljenog mladog sira i oblikovati kuflice.
7. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati kiflice, premazati ih umućenim jajetom i posuti kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
SAVET PLUS:
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)