Sastojci:
550 g brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 dl mleka
3 veće glavice crvenog luka
250 g mesnate slanine
4 jajeta
2 dl pavlake
2 dl mleka
200 g kačkavalja
so
Priprema:
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, mesnatu slaninu na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crveni luk te i njega kratko propržiti da omekša.
5. Podmazati pleh od rerne i u njega nauljenim rukama rasporediti nadošlo testo. Preko testa naneti fil od slanine i luka.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku pa preliti preko fila. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)