Deset mejkap grešaka koje ženu mogu učiniti starijom

Deset mejkap grešaka koje ženu mogu učiniti starijom

Autor: | 11/09/2015

0


Previše pudera i sjaja, loši korektori, iscrtane usne, suvo lice - evo kako da na mudar način prikrijete nedostatke

Prva reška: Debele naslage pudera
Želite da pokrijete dosadne tamne mrlje i crvene kapilare na obrazima, ali bolje je da ostavite kožu da diše. Izbegavajte da stavljate puder u debelim slojevima. Ukoliko nameravate da sakrijete nedostatke, najbolji efekat postići ćete ako budete koristili "BB" kreme, one s antiejdžing efektom, koje licu daju svežinu i prirodni sjaj.

Druga greška: Korektori u kamenu

Nemojte žaliti novac za kvalitetan tečni korektor. Duže će trajati na licu, manje će štetiti koži i sprečiće njeno brzo starenje. Na tržištu postoje odlični proizvodi koji sadrže nenametljiv sjaj i savršeno pokrivaju podočnjake posle neprospavane noći.

Treća greška: Maskare za produžavanje trepavica
Kako starimo, tako primećujemo da se naše trepavice proređuju, zbog čega nam je potrebna maskara koja im daje gustinu. Kada je nanosite, četkicu naslonite uz sam koren dlake i uvijte je koliko god možete. Da pomenemo, postoji i minival za trepavice.

Četvrta greška: Svetlucava rumenila i bronzeri
Postoji fina tanka linija između svetlucavosti i metalik sjaja. Ako je slučajno pređete, previše šminke može vas uvući u oblasti koje ne nameravate da poboljšavate. Koristite mat bronzer, a rumenilo i sjaj stavljajte samo na vrhove obraza i jagodice.

Peta greška: Suvi mat karmini

Mnoge žene ne znaju da usne s godinama postaju tanje i da im je potreban snažan podsticaj kako bi bile istaknute. Ako ne želite da ih punite silikonom i botoksom, postoji alternativa kao što je hijaluronska kiselina. Izbegavajte jake roze karmine. Crvene i nežne varijante pametniji su izbor.

Šesta greška: Crtanje celih usana
Nikada ne koristite olovku za uokviravanje celih usana. Liplajner zaista može da učini čuda, ali samo ako ste vešt umetnik. Prevelik kontrast u odnosu na karmin učiniće da usne izgledaju tanje nego što su zaista. Olovkom diskretno pređite samo preko spoljnih linija.

Sedma greška: Olovke za obrve
Guste obrve "a la" Bruk Šilds ponovo su u modi, ali ako ste preterali sa čupanjem - nipošto nemojte da ih docrtavate. Postoje trikovi koji će im vratiti prirodan izgled. Ne morate da stavljate ricinusovo ulje po bakinom receptu. Sada vam mogu pomoći i razni gelovi koji će ubrzati rast obrva.

Osma greška: Senke za oči u kamenu

Pastelne senke učiniće da predeo oko vaših očiju izgleda starije od ostatka lica. Držite se neutralnih nijansi, a izbegavajte jarke boje koje izgledaju kao one sa slikarskih paleta. Podignite obrvu i nanesite senku na pregib kapka. Ovaj trik pomaže kod uvučenih očiju i spuštenih kapaka.

Deveta greška: Suva koža lica
Hidrirajte, hidrirajte i samo je hidrirajte. Razumeli ste poruku? Nanošenje pudera direktno na suvu kožu greška je koju pravi većina žena. Lice mora da bude sveže i da se redovno čisti i vlaži. Ako je koža prirodno suva, obavezno koristite hidratantne kreme. Puder nikada ne stavljajte bez njih.

Deseta greška: Tečni ajlajneri
Kapci se s vremenom opuštaju, zbog čega nanošenje tečnog ajlajnera može da predstavlja problem. Umesto njega, bolje je da koristite mekanu olovku za oči, koja lagano klizi po površini, tako da ne morate da se plašite da ćete napraviti grešku. I izbegavajte da je stavljate na donju ivicu, jer će oko tako delovati manje.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: lepota mejkap

Pročitajte još

Najnovije vesti