Rosa podržava razvoj školi roditeljstva u domovima zdravlja u Srbiji

Rosa podržava razvoj školi roditeljstva u domovima zdravlja u Srbiji

Autor: | 03/11/2015

0


Nakon uspešnog osnivanja tri banke humanog mleka u Srbiji, voda Rosa nastavlja da pomaže bebama i roditeljima i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja podržava razvoj novih škola roditeljstva u domovima zdravlja u Srbiji, u cilju pružanja stručne pomoći porodicama tokom trudnoće, porođaja, ali i prvih godina roditeljstva.

Građani mogu dati doprinos ovoj inicijativi Rosa vode kupovinom pakovanja Rosa vode od 1.5 litar, od čije se prodaje odvaja po jedan dinar za razvoj škola.

Nove škole roditeljstva će biti razvijane u sredinama koje do sada nisu imale ovaj vid edukacije i predviđeno je da prvih pet škola bude otvoreno u maju 2016. godine.

Škole roditeljstva baziraće se na edukativnim radionicama radionicama i predavanjima na kojima će roditelji dobijati dragocene savete o trudnoći, adekvatnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i pripremama za porođaj. Program škola roditeljstva podrazumeva podršku, savete i edukaciju za period nakon bebinog dolaska na svet, odnosno u prvim godinama života.

Škole će voditi stručni medicinski timovi koji će proći sveobuhvatan program obuke pod nadzorom Ministarstva zdravlja, a koji je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije iz zemlje i inostranstva.

- Podrška razvoju škola roditeljstva usledila je nakon osnivanja Banaka humanog mleka širom zelje i predstavlja nastavak misije Rosa vode da podrži ono što je važno - porodicu i ulaganje u buduće generacije dece. Ovom inicijativom želimo da pomognemo i mamama i tatama u krajevima u kojima nije postojao ovaj vid podrške, da od stručnjaka dobiju stručne savete i proverenu pomoć. Dolazak novog člana porodice u dom je uzbudljiv i izazovan period za celu porodicu, a mi želimo da ga učinimo sigurnijim i lepšim. Verujemo da će građani podržati osnivanje novih škola roditeljstva, kao što su bili uz Rosu i prethodnih godina - izjavila je Milica Stefanović, u ime Rosa vode.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: rosa