Sastojci:
- 800 g njoka
- 120 g ljuspica soje
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 5 dl soka od paradajza
- 2 šargarepe
- origano
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu i crvenu papriku te i njih kratko propržiti. Dodati ljuspice soje, naliti sokom od paradajza i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Pred kraj kuvanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke obariti u ključaloj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
6. Obarene njoke preliti pripremljenim umakom od soje.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)