Sastojci:
- 6 paprika roga
- 1 praziluk
- 2 veća krompira
- 3 šargarepe
- 200 g pečuraka
- 50 g sušenog paradajza
- 3 kašike ulja
- 30 g margarina
- mešavina začina
Priprema:
1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i semena.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati krompir i pržiti ga bez dodavanja tečnosti. Kada krompir omekša, dodati šampinjone, sušeni paradajz i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Tokom pečenja povremeno ih okretati da bi ravnomerno porumenele.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)