Bojan Bjelić predstavlja momačku oazu za uživanje

Bojan Bjelić predstavlja momačku oazu za uživanje

Autor: | 08/09/2013

0


Pop pevač Bojan Bjelić desetogodišnju karijeru na muzičkom tržištu Srbije gradio je polako i nenametljivo. Dvadesetdevetogodišnji muzičar, rodom iz Kragujevca, od treće godine živi u srpskoj prestonici u kojoj stanuje i njegova porodica. Jedinac je i živi sam od kada je postao punoletan iako je veoma vezan za roditelje, majku Miru i oca Milana. Njegov otac već osamnaest godina ima preduzeće koje se bavi crnom metalurgijom, brodogradnjom i gradnjom nekretnina. Bjelić je u mladosti profesionalno trenirao tenis, a kada je napunio osamnaest, krenuo je profesionalnim putem muzike i prekinuo bavljenje sportom.
U svom prelepo uređenom stanu na Vračaru, koji je kupio pre četiri godine, pevač ne boravi mnogo jer je navikao da vreme provodi aktivno, u gradu. Moderno opremljen momački dom u potpunosti je uredio sam po svom ukusu, prilagodivši ga svojim potrebama.


- Ne provodim mnogo vremena u stanu jer sam uvek u pokretu, završavam obaveze po gradu i opuštam se u kafićima i restoranima, tako da dom doživljavam kao oazu - na početku razgovora kaže pevač koji veselo dočekuje ekipu magazina „Hello!“, nudeći kafu iz espreso automata. Oaza je reč koja dobro opisuje stan, koji u sastavu ima tri kupatila i spa-zonu koja uključuje kadu sa đakuzijem i saunu. Deo postranog dnevnog boravka čini i otvorena kuhinja, od ostatka sobe odvojena velikim šankom. Iz spavaće sobe direktno se ulazi u veliki toalet, koji je odvojen staklenim vratima, kao i u garderober impresivne veličine i u spa-zonu. Bjelić vodi računa o svom izgledu, te redovno trenira, vodi računa o ishrani, mada ponekad sebi da oduška.
Trenutno pevač je veoma angažovan jer priprema četvrti studijski album. Posle više od deset godina profesionalnog bavljenja muzikom harizmatični muzičar ne želi da objavljuje singlove, jer smatra da bi publici trebalo da ponudi album koji ovog puta uključuje dvanaest pesama. Na novom nosaču zvuka biće zastupljen pop, elektro, ali i dve balade na koje je veoma ponosan. Novi album najavljuje singlom „Jedino moje“, za koji je snimio atraktivan spot.
U otvorenom razgovoru za magazin „Hello!“ Bejlić govori o porodici, ljubavi, slobodnom vremenu i kako doživljava instituciju braka.

Da li ste nekada poželeli da nastavite putem vašeg oca u njegovom privatnom preduzeću?
- Trenutno me ta sfera ne zanima mnogo. U jedom periodu, pre tri godine, povukao sam se sa estrade i tada sam radio kod oca. Mnogo toga sam naučio i prijalo mi je da izađem iz šou-biznis „mašinerije“. Kada sam nastupao, snimao spotove i pesme, nisam imao vremena da se posvetim porodičnom biznisu. Jednog dana, ako izađem iz estradnog posla, želim da znam još nešto da radim i da mi muzika eventualno u životu ostane hobi.

Jesu li vaši roditelji pozdravili vašu želju da se bavite muzikom?
- Pružili su mi podršku, ali pošto sam u osamnaestoj godini počeo da se bavim muzikom, moji roditelji, kao i svaki drugi, bili su zabrinuti. Plašili su se kako ću se snaći, pribojavali su se da ne krenem stranputicom, jer su znali da u ovom poslu ima raznog sveta. Takođe, brinuli su se da ne zapostavim obrazovanje, međutim, uporedo sa pevanjem, završio sam Fakultet za finansijski menadžment i osiguranje, diplomirao sam u roku. Muzika i škola se nisu potirali, a diplomom sam ispunio uslov koji su mi roditelji na početku dali.

Da li su vaši majka ili otac ikad bili u dodiru s muzikom?

- Ne. Kada sam počinjao, to je bio problem, jer nisam imao nijedan kontakt i nikog nisam poznavao u muzičkom svetu. Bez ikakve pripreme i muzičkog iskustva otpočeo sam karijeru, prvo sam snimio album, pa onda počeo sa nastupima. Uporedo sa albumima koje sam izdavao kalio sam se kao pevač i kao ličnost. Mnogo sam radio na sebi, a i dalje se usavršavam. Najvažnije mi je da dam svoj maksimum šta god da radim.

Dugo živite sami, jeste li nekad usamljeni?
- Ne provodim mnogo vremena u stanu, ne volim da sam dugo u zatvorenom prostoru. Ustanem ujutru, završim šta imam u kući, i onda ceo dan provedem napolju. Vratim se u stan samo da prespavam.

Obedujete li u kući i koristite li kuhinju u domu?

- Sebi spremam hranu samo kada nemam mnogo obaveza, kada imam dovoljno vremena da se posvetim tome. Moje kuvanje traje satima i kada se radi o najobičnijim jelima. Desi se da okupim društvo i onda im pripremim neki specijalitet. U većini slučajeva jedem s prijateljima u restoranu. Nekada idem kod roditelja na ručak, jer i oni žive u Beogradu.

Za koga ste više vezani, za majku ili oca?
- Za mamu nešto više. Imam veoma modernu i savremenu majku. Uvek mi je drago da izađem sa njom u društvu na piće, i da je povedem na snimanje spota ili fotografisanje. Vrlo je komunikativna, odmah osvaja društvo i ostvarila je bolji odnos sa novinarima i mojim kolegama nego što sam ja to učinio za deset godina. Šalu na stranu, Mira oduševljava sve koji je upoznaju i omiljena je osoba gde god da se pojavi.

Da li vam je majka pomagala da uredite stan?
- Ne, jer smatram da imam dovoljno ukusa da sam osmislim enterijer. Takođe, želeo sam da napravim ovaj prostor potpuno po svojoj zamisli i prema svojim potrebama. Kombinacija drveta sa ostalim materijalima daje stanu toplu notu.

Gde ste nabavljali nameštaj?

- Većina komada nameštaja rađena je po meri, jer je ideja bila da se sve lepo uklopi, jedino je garnitura za sedenje u dnevnom boravku kupljena.

Imate garderober u koji se ulazi, što nije tipično za muškarce.
- Želeo sam da moj garderober bude od stakla kako bih, čim bacim pogled, odmah znao da li mi nešto odgovara ili ne. Ne bih imao mnogo garderobe da se ne bavim javnim poslom, ovako, smatram da je to važno jer mi je vizuelni identitet bitan za posao. Volim dobre komade odeće, ali mi brend nije bitan, s godinama sam naučio da me skupa garderoba neće učiniti srećnijim. Imam dovoljno ukusa da ne moram da angažujem stilistu, to radim samo kada imam profesionalna slikanja i snimanja video-klipova.

U stanu imate i saunu i đakuzi, koliko koristite te pogodnosti?

- Manje od mojih prijateljica koje me često pitaju da dođu kod mene na dan za opuštanje. Moja najbolja drugarica Violeta, sa kojom zajedno treniram već deset godina, često mi predlaže da uz picu i vino provedemo dan u đakuziju i sauni.

Bavite se i privatnim biznisom, otvorili ste kafić u Beogradu?
- Tako je, kupio sam kafić pored Ekonomskog fakulteta. Potrebno je mnogo rada i ulaganja da bi neko mesto zaživelo, zbog velike konkurencije. Posle godinu i po dana rada kafića, sada sam "na nuli“, te očekujem da tek počnem da zarađujem. Kupio sam lokal i sredio ga, potrebno je vreme da zaživi. Nije lako ni u jednoj poslovnoj sferi, i u ugostiteljstvu je kriza, kao i na estradi. Jedino što ne bih u životu mogao da radim je da sedim i čekam da mi nešto padne sa neba.

Nikada preterano u javnosti nije bilo reči o vašim devojkama. Zbog čega?
- Smatram da nisam previše intrigantan po tom pitanju. Od početka karijere nisam želeo da preko privatnog života sebi obezbeđujem medijski prostor. Voleo sam da se publici obratim kada za to imam povod. Jedan jedini put sam odstupio od tog pravila kada sam pre nekoliko meseci bio u jednoj vezi, što se u javnosti znalo. Shvatio sam da mi to nije bilo potrebno i to ću u budućnosti ipak zadržati za sebe.

Pitaju li vas roditelji kada ćete im podariti unuče budući da ste jedinac?
- Pitaju, ali manje nego drugi roditelji. Vaspitan sam tako da porodica treba da se gradi sa pravom osobom. Ne prihvatam razvode koji su sve češći u našem društvu, danas se izgubila vrednost porodice. Naučen sam da porodicu mnogo cenim. U svojoj familiji vidim svetao primer slaganja bračnih partnera i blagostanja. Smatram da se u brak ne ulazi zbog godina ili želje za detetom, već kada si siguran da je ta osoba prava i želiš sa njom da provedeš život.

Da li ste emotivni i jeste li mnogo puta bili povređeni?
- Jako sam emotivan. U horoskopu sam Riba-Rak, što onima koji se razumeju u astrologiju mnogo govori o meni. Osetljiv sam, a u ljubavi sam se čuvao da ne budem povređen. Naravno, bio sam povređen, ali su se moji raskidi dešavali mirno, bez drame i scena. Ne volim gorak ukus u ustima posle razlaza od voljene osobe.

Pisalo se da ste otpočeli romansu sa Vedranom Grbović, nekadašnjom misicom.
- Vedrana i ja se odavno znamo. Učestvovala je u mom spotu za pesmu „Jedino moje“, a pošto scenario ima emotivnu priču, počelo je da se govori da smo zajedno. Želeo sam da ona bude u spotu jer je lepa, sposobna, pametna, vredna i ruši predrasude o misicama. Bila je poslednja mis Srbije i Crne Gore, ali se od tada „nadgradila“ i danas ima uspešnu kompaniju, kao i cilj u životu. Vezuju nas saradnja i prijateljstvo.

Ko čini vaše najbliže društvo?
- Moja prijateljstva počela su još u osnovnoj školi, imam prave drugove koji nisu iz javnog života. To su prijatelji za ceo život, ponosan sam na njih. Sa kolegama sam u odličnim odnosima, ali se ne intimiziramo, ne družimo se privatno. Uspeo sam da „isfiltriram“ društvo.

Imate brata od ujaka i vezani ste za njegovu kćerku.
- Pošto sam jedinac veoma sam vezan za brata i njegovu trogodišnju kćerku Tijanu koju obožavam, ona je mezimica cele familije. Toliko je volim da u mom stanu ima mnogo njenih fotografija.

Želite li da imate veliku porodicu?
- Volim decu i voleo bih da imam veliku porodicu. Jedinac sam, pa znam koliko znači imati brata ili sestru, baš zato što ih ja nemam.

Intervju: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti