Ako volite izazove, a nedostaje vam inspiracije za jedan kulinarski poduhvat, predlažemo recept koji će zadovoljiti i najprobirljvije gurmane.
Sastojci za 4 osobe:
Mini Pipe Rigate Barilla 350 g
Plavi patlidžan iseckan na kockice 200 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 20 g
Usoljena rikota 50 g
Pinjoli 20 g
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte Mini Pipe Rigate “al dente”, prema uputstvu na pakovanju.
Za to vreme, u nelepljivom tiganju blago propržite pinjole. Sklonite s vatre.
U isti tiganj dodajte supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, propržite kockice plavog patlidžana dok ne porumene; dodajte sos Basilico i ostavite dok ne izbije ključ da bi sos upio ukus plavog patlidžana.
Ocedite Mini Pipe Rigate i pomešajte ih sa sosem i sve zajedno promešajte.
Servirajte s rendanom usoljenom rikotom i proprženim pinjolima.
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više