Vlatko Stefanovski i slovenački vojni orkestar u Centru "Sava"

Vlatko Stefanovski i slovenački vojni orkestar u Centru "Sava"

Autor: | 09/03/2017

0

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski održaće 21. aprila u beogradskom Centru "Sava" koncert sa "Big bend" orkestrom slovenačke vojske.

- Siguran sam da ćete biti impresionirani mojom novom muzičkom avanturom, i bogatim zvukom tog izvanrednog "Big benda" - poručio je Vlatko Stefanovski.

Za Centar "Sava" Stefanovski sa "Big bend" orkestrom slovenačke vojske priprema repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav. Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

- Nisu u pitanju koračnice ili paradna muzika, već ozbiljni aranžmani za džez standarde, i naravno aranžmani inspirisani tradicionalnom muzikom - objašnjava Stefanovski.

Vlatko Stefanovski: Svoj hobi, strast i opsesiju pretvorio sam u profesiju

Pre dve godine dirigent "Big bend" orkestra Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao "potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra".

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u "Big bend" orkestra slovenačke vojske sa Vlatkom Stefanovskim, u izdanju "ZKP Ljubljana", na kom su zabeležena izvođenja kompozicija "Džipsi song" (Gypsy Song), "Jovano, Jovanke", "Stratus".

- To nije klasični vojni orkestar, već se radi o big bendu, koji zvuči kao svaki veliki džez big bend. Svi članovi su izvanredni instrumentalisti, i uglavnom su džez muzičari. A njihova pojava je veoma atraktivna, jer nastupaju u paradnim uniformama. Orkestar broji i ženske članice, zadužene za prateće vokale - objašnjava Vlatko.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Rafailović/ATAImages

Pročitajte još