Nema osobe koja ne želi blistavi osmeh, ali neke namirnice "potajno" boje naše zube. Kako bi smanjili njihov loš uticaj potrebno je da ih prepoznamo i umereno ih konzumiramo, ali i nakon konzumiranja odmah operemo zube.
Krekeri
Ko bi pomislio da su i krekeri među top krivcima koji boje zube? Mnogi krekeri proizvedeni su od rafinisanih ugljenih hidrata, koji se pretvaraju u šećer i tako postaju izvor hrane za bakterije koje boje zube, piše superzena.
Balzamiko sirće
Obojeni tečni začin pun kiseline, koji rado dodajemo u jela i salate, nažalost negativno utiče na belinu zuba. Kako bi smanjili štetno dejstvo, pokušajte da smanjite količinu.
Kiseli krastavčići
Stigla je loša vest za obožavatelje ovog kiselog ukusa. Upravo kiselina iz krastavaca može da naruši gleđ i uzrokuje promenu boje zuba.
Kafa i čaj
Ljubitelji kafe i čaja mogli bi da završe sa žutim zubima, a to naročito važi ako preteraju sa uživanjem u ovim omiljenim napicima.
Paradajz sos
Paradajz svojom kiselinom, ali i intenzivnom bojom može da izazove tamnjenje i eroziju zuba.
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)