Ove godine je Vinarija Tikveš po osmi put organizovala TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima 18-19. novembra koji je prerastao u instituciju. Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića gosti iz regiona su uživali u degustaci mladog vina.
Festival je održan u punom sjaju i pokazao koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi.
Prijatelji Tikveš vinarije koji su iz godine u godinu sve brojniji čine ambasadori, stručna javnost, poznate ličnosti i poznavaoci vina, nazdravili su dobroj godini.
Degustacija je bila prilika da daju prognoze i ocene kvalitet vina koji će se uskoro ponuditi potrošačima. Vrsni poznavaoci uverili su se da je "Tikveš" i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta. Ovo je pravi pokazatelj da ćemo u narednim godinama očekivati nagrade sa mnogobrojnih svetskih takmičenja.
U berbi 2017. godini prerađeno je 15 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od kojih više od 2,5 miliona kilograma obrađeno za premium vina kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom "zrno po zrno".
Goste muzičkog programa su bili sastav Ljubojna, trubač Džambo Agusev i orkestar Dejana Petrovića.
O Vinariji Tikveš
Vinarija "Tikveš" je regionalni lider u proizvodnji vina koju je 2003. godine kupila investiciona grupe „M6“. Uložili su više od 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i strogu kontrolu kvaliteta i pozicionirali Vinariju „Tikveš“ na lidersku poziciju Balkana, koja svojim visokokvalitetnim vinima iz godine u godinu osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku vinarija „Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% proizvoda plasira na tržište u 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera i više od 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji "Tikveš" u elitnoj svetskoj vinskoj industriji.
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više