Danijela Pantić Conić, nekadašnja voditeljka "Slagalice", je već godinama posvećena veganskom načinu ishrane, u kojoj uživa čitava njena mala porodica. A u ovo vreme, kada su temperature toliko visoke, svakome od nas bi prijala promena u ishrani i neki slasan obrok od povrća!
Da li biste nekada, umesto sušija ili posne sarme zarolali rolnice od plavog patlidžana, punjene pirinčem i svežim povrćem? Ako ste radi da menjate svoje obroke i da uvodite nove recepte, ovo je mala izmena u svakodnevnoj rutini. Ako umesto posne sarme, na tradicionalan način, spremite plavi patlidžan, svakako ćete biti u plusu!
Ovaj recept će vam uštedeti mnogo vremena, električne energije i novca. Ukućani će se svakako obradovati promeni i novom ukusu.
Evo recepta za rolnice od plavog patlidžana s pirinčem i povrćem - Sve je kao suši, a zapravo nije!
Tačno je da se plavi patlidžan puni klasičnim nadevom za posni suši, no ipak to nije isti ukus! S druge strane, jednostavnije je uviti plavi patlidžan nego suši alge. Naravno i algei plavi patlidžan imaju mnoštvo korsnih sastojaka, te je dobro imati ih u ishrani oboje.
Za rolnice, za četiri osobe, potrebni su vam:
2 srednja plava patličana,
šolja pirinča za suši,
3 srednje šargarepe,
1 avokado,
1 crvena paprika.
Dodaci i prelivi:tamari sos za premazivanje,
so,
ulje i
limun, po želji.
Rolnice od plavog patlidžana – iznenađenje za goste!
Ove rolnice toliko su ukusne i lep izgledaju, a jednostavno se spremaju, da njima možete poslužiti i ukućane i goste. Idealne su za bezglutensku ishranu, kao i za sve koji su na veganskoj ishrani.
Isecite plavi patlidžan po dužini na šnite od 2 centimetra. Posolite ih i ostavite najmanje pola sata da so izvuče gorčinu iz kore. Za to vreme skuvajte pirinač za suši tako što ćete ga skuvati i vodi 1:3 (1 šolja pirinča na 3 šolja vode) ili u aparatu za kuvanje na pari.
Kada je plavi patličan spreman, premažite ga tamari sosom s obe strane, stavite na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni dok ne smekša.
Rolnice od plavog patlidžana – i obrok i salata!
Povrće i avokado iseckajte na žilijen (duge i tanke štapiće). Nadev za rolnice napravite tako što ćete na plavi patlidžan prvo staviti pirinač, a potom na jedna kraj povrće i sve uvijte u rolnicu.
- S obizrom na to da rolnice sadrže i salatu i kuvane namirnice, ovo je dobra kombinacija za vegane početnike. Ni jedna namirnica ne sadrži gluten. Takođe, dobra je i za sve koji planiraju da pređu na sirovu vegansku ishranu, jer se kombinuju kuvane i lakše svarljive namirnice i sirove - poručuje Danijela koja svoje recepte deli sa svima koji žele da pređu na vegansku ishranu na portalu evaija.com
https://www.instagram.com/p/B0WII2SoIsG/
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više