Posne palačinke za celu porodicu
Predstavljamo vam brzi recept za posne palačinke koje možete filovati marmeladom i mlevenim orasima, idealne za uskršnji post i one koji vole veganske varijante jela.
Odvojte 10–15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.
Sastojci:
- pola litra kisele vode
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kesice sode bikarbone
- 1 mala šolja ulja
- prstohvat soli
- ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)
Pročitajte: Prolećni doručak po recepturi Tamare Vučić - Deca ga obožavaju, a sastojke već imate u kući
Priprema:
Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.
Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal, prenosi Glossy.
Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)