Recept Ane Bekute za italijanski gulaš
Već smo uveliko u sezoni kada na trpezi glavnu reč vode specijaliteti od mesa. Tu su sarme, pečenja, paprikaši, kolenice, ruska salata, bez koje predstojeći praznici ne mogu da se zamisle, i razne druge đakonije. No, da li ste probali gulaš po receptu Ane Bekute?
To nije “običan” gulaš, već – italijanski. Iako folk zvezda vodi računa o ishrani, ovom jelu ne može da odoli i često ga priprema za svoje najbliže.
Pročitajte: Snižava holesterol i topi kilograme - Tajna dijete Ane Bekute je u namirnici koja ima 5 puta manje kalorija od pirinča
Da je sjajna domaćica i da voli da eksperimentiše za šporetom popularna pevačica dokazala je i u emisiji “Praktična žena”, gde je otkrila upravo recept za italijanski gulaš.
Da vidimo prvo šta je sve potrebno od sastojaka za porodični ručak. Zapišite: 500 g svinjskog mesa od buta, 300 g mlevenog junećeg mesa, 500 ml paradajz-sosa, kilogram crnog luka, 2 šargarepe, 2 kocke za supu, začini, šoljica mleka, kašika brašna, malo peršuna.
Luk iseckajte na kockice i propržite na malo ulja, pa dodajte svinjetinu koju ste takođe isekli na sitne komade, kao i malo bibera. Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju, a onda stavite kocku za supu koju ste prethodno razmutili u vodi.
U drugoj šerpi prodinstajte mlevenu junetinu i drugu kocku za supu. Sipajte paradajz-sos i malo mleka, pa ostavite da se krčka. U nastavku procesa sjedinite te dve vrste mesa u jednoj šerpi i dodajte šargarepu.
Pročitajte: Cecina slavska sarma oduševila, posle ovog recepta drugi vam neće biti potreban
Pri kraju napravite zapršku od mleka i brašna, i dodajte sitno iseckani peršun koji će kompletirati ukus. Gulaš poslužite uz pire-krompir ili testeninu po želji.
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)