Ana Bekuta predstavlja recept za italijanski gulaš koji će zaintrigirati sve istinske gurmane

Ana Bekuta predstavlja recept za italijanski gulaš koji će zaintrigirati sve istinske gurmane

Autor: | 23/12/2023

0

Recept Ane Bekute za italijanski gulaš

Već smo uveliko u sezoni kada na trpezi glavnu reč vode specijaliteti od mesa. Tu su sarme, pečenja, paprikaši, kolenice, ruska salata, bez koje predstojeći praznici ne mogu da se zamisle, i razne druge đakonije. No, da li ste probali gulaš po receptu Ane Bekute?

Ata Images

 

To nije “običan” gulaš, već – italijanski. Iako folk zvezda vodi računa o ishrani, ovom jelu ne može da odoli i često ga priprema za svoje najbliže.

Pročitajte: Snižava holesterol i topi kilograme - Tajna dijete Ane Bekute je u namirnici koja ima 5 puta manje kalorija od pirinča

Da je sjajna domaćica i da voli da eksperimentiše za šporetom popularna pevačica dokazala je i u emisiji “Praktična žena”, gde je otkrila upravo recept za italijanski gulaš.

Shutterstock

 

Da vidimo prvo šta je sve potrebno od sastojaka za porodični ručak. Zapišite: 500 g svinjskog mesa od buta, 300 g mlevenog junećeg mesa, 500 ml paradajz-sosa, kilogram crnog luka, 2 šargarepe, 2 kocke za supu, začini, šoljica mleka, kašika brašna, malo peršuna.

Luk iseckajte na kockice i propržite na malo ulja, pa dodajte svinjetinu koju ste takođe isekli na sitne komade, kao i malo bibera. Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju, a onda stavite kocku za supu koju ste prethodno razmutili u vodi.

Shutterstock

 

U drugoj šerpi prodinstajte mlevenu junetinu i drugu kocku za supu. Sipajte paradajz-sos i malo mleka, pa ostavite da se krčka. U nastavku procesa sjedinite te dve vrste mesa u jednoj šerpi i dodajte šargarepu.

Pročitajte: Cecina slavska sarma oduševila, posle ovog recepta drugi vam neće biti potreban

Pri kraju napravite zapršku od mleka i brašna, i dodajte sitno iseckani peršun koji će kompletirati ukus. Gulaš poslužite uz pire-krompir ili testeninu po želji.

Shutterstock

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac