Najteži udarac sa dvora: Nema kraja poniženjima za princa Harija

Najteži udarac sa dvora: Nema kraja poniženjima za princa Harija

Autor: | 26/09/2023

0

Princ Hari poslednjih nedelja je u centru pažnje. Ponovo je boravio u Evropi, ali duže se zadržao u Nemačkoj, nego u domovini. Do Velike Britanije svratio je nakratko, na pomen baki. Prva godišnjica smrti kraljice Elizabete obeležena je širom zemlje, ali samo su članovi porodice mogli da obiđu njenu večnu kuću u Vindzoru.

Photo by Kirsty O'Connor - WPA Pool/Getty Images

 

Vojvoda od Saseksa snimljen je u dvorskom kompleksu, gde je posetio „Kapelu svetog Đorđa“ i kraljevsku grobnicu. Zdanje je napustio u raspoloženju koje se ne bi moglo nazvati dobrim. Štaviše, delovao je nekako tužno i slomljeno. Da li zbog bake ili iz nekih drugih razloga?

Pročitajte: Princ Hari vraća se u Veliku Britaniju - Šta će sada Megan Markl i njihova deca?

Pre nekoliko meseci kralj Čarls doneo je odluku da se Hari i njegova supruga Megan Markl zvanično isele iz rezidencije Frogmor u Vindzoru. Drugim rečima, oni više ne poseduju nikakvu kuću u Britaniji, što se ispostavilo kao veliki problem.

Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images

 

Kako navode mediji, princ je tokom posete želeo da prespava, ali je njegov zahtev – odbijen, uz obrazloženje da nijedno imanje u okviru kompleksa ne može da se spremi u tako kratkom roku. Trebalo je da se najavi, kažu. Naravno, uvek postoji opcija zvana hotel.

Pročitajte: Rastali se Hari i Megan, posle 5 godina braka svako svojim putem - Što dalje od njenog otrcanog sveta!

Pouzdani izvori tvrde da ga je otac pozvao da mu se pridruži u dvorcu Balmoral u Škotskoj, gde je kraljica preminula, no, Hari nije pristao jer je žurio u Dizeldorf, na „Inviktus igre“, čiji je pokrovitelj. Sledeći put kada bude poželeo da se vidi sa ocem moraće da se najavi, odnosno da pošalje zvaničan zahtev. Ipak sada nije viši član porodice.

Dok neki smatraju da je Hari primio previše udaraca, drugi nemaju nimalo razumevanja za njega. On je taj koji je napustio porodicu, odustao od svojih obaveza i javno ih iskritikovao u svojim memoarima. Sada samo snosi posledice.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs James Manning/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti