Tamara Paunović: Satkana sam od emocija

Tamara Paunović: Satkana sam od emocija

Autor: | 15/02/2015

0

Nesebična, spontana i zavodljiva manekenka Tamara Paunović zrači optimizmom i pozitivnim stavom prema životu koji doživljava kao svojevrsno igralište. Ozbiljnim odnosom prema manekenskoj profesiji, u koju je zakoračila sa samo šesnaest godina, lepa brineta ostvarila je zavidnu karijeru modela, sa podužom listom revija i kampanja domaćih i svetskih brendova. U godini u kojoj proslavlja trideset deveti rođendan zrači energijom dvadesetogodišnjakinje, a dugogodišnje iskustvo u modnoj industriji odlučila je da iskoristi za pokretanje sopstvenog biznisa. Pre godinu i po dana predstavila je prvu kolekciju majica sa svojim potpisom. Zadovoljstvo na poslovnom planu prenosi i na privatni život, u kome je posvećena kćerka, sestra, kao i tetka bratanice Dunje, u čijem društvu posebno uživa. Iako kaže da je satkana od emocije, Tamara se godinama nije upuštala u emotivnu vezu, čekajući „gospodina pravog“. U međuvremenu, uspešna Beograđanka za “Hello!” otkriva koja bi osoba mogla da bude njena životna inspiracija i šta je ono što je kod suprotnog pola ne ostavlja ravnodušnom.

Koliko vremena posvećujete izgledu pre nego što napustite svoj dom?

- Ne mnogo. Najvažnije mi je da sam u garderobi u kojoj se osećam udobno i dobro, pošto sam ceo dan u pokretu. Što se tiče lica, malo rumenila, maskare, sjaj za usta, i ja sam spremna.

Na koje detalje posebno obraćate pažnju kada se sređujete za izlazak?

- Verovali ili ne, najvažnije mi je da sam dobro raspoložena i puna pozitivne energije.

U čemu se osećate najkomotnije?

- U beloj majici i farmerkama.

Na koje odevne predmete trošite najviše novca?

- Što se tiče garderobe, ne trošim mnogo novca. Bitan je stil koji je jednostavan i dobra kombinacija. Najviše novca trošim na torbe i cipele.

Mnoge devojke vam zavide na izgledu. Šta vi najviše volite na sebi, a šta radije „preskočite pogledom“?

- Lepota dolazi iznutra, tako da sam uglavnom zadovoljna svojim fizičkim izgledom. Međutim, dođu i dani kada bih mogla ponešto i da zamerim sebi.

Posećujete li često rekreativne centre?

- Treniram tri do četiri puta nedeljno sa Marijom Savić-Srećković i veoma se lepo osećam posle toga. Prijaju mi treninzi, jer uspevam da iz sebe izbacim svu negativnu energiju i stres.

Pripremate li sami obroke i koliko ste vešti u kuvanju?

- Vešta sam u kuvanju, ali moram da priznam da me ponekad mrzi da spremam hranu. Moj meni nije toliko zahtevan, jer se uglavnom zasniva na mesu. Ali mamina kuhinja je uvek tu.

Da li ste stalni kupac u prodavnicama zdrave hrane?

- Posećujem prodavnice zdrave hrane, ali nisam baš redovan kupac. Izbacila sam hranu koja ne prija mom organizmu, to su mlečni proizvodi i gluten. Veliki sam mesožder, ali moram da zahvalim i genetici, jer sam tip koji se ne goji i nikad nisam držala dijete.

Veliki deo energije trošite na posao vezan za liniju majica sa vašim potpisom. Kako se snalazite u ulozi žene preduzetnice?

- Vrlo sam angažovana, iza tog posla stoje veliki trud i rad. Ponosna sam na svoj brend “TP”, jer je za godinu i po dana mnogo napredovao. U taj posao ušla sam jer i sama volim da nosim bele majice, u kojima se najbolje osećam, a nisam mogla da nađem dobru, kvalitetnu majicu koja će posle prvog pranja ostati ista. Ideja mi je da se u mojim majicama žene osećaju senzualno, privlačno, ženstveno i udobno, a mnoge poznate dame nose “tSHIRTbyTP”.

Čime se rukovodite u poslu?

- Isključivo slušam sebe i sledim svoj osećaj koji me nikada nije prevario.

Šta vam je u prvom periodu bavljenja modelingom najteže padalo?

- Najteže su mi padale moja stidljivost, povučenost, trema. Kao mladoj devojci bilo mi je teško da se izborim sa tim. Ali i danas mogu da kažem da sam pomalo stidljiva i da uvek imam tu pozitivnu tremu koja vas gura napred i tera da budete bolji. U stvari, dete još čuči u meni.

Da li je estetski trenutak prvo što primetite kod suprotnog pola?

- Negde se može tako reći. Prirodno je da svi primetimo taj vizuelni momenat, ali ja više obraćam pažnju na stav i ponašanje. Volim opuštene muškarce sa stavom, koji umeju da me nasmeju.

Izgledom i pozitivnom energijom privlačite suprotan pol, ali istovremeno delujete neukrotivo. Prepuštate li se teško emocijama?

- Satkana sam od emocija, život mi se zasniva na tome. Kada volim, onda to radim celim srcem i potpuno se prepuštam emocijama.

Šta vas trenutno čini srećnom?

- Posao, porodica i prijatelji.

Da li ste zaljubljeni?

- Nisam zaljubljena, ali kada jesam, onda ne moram da jedem, pijem i spavam. To je najlepši osećaj.

Šta ste spremni da žrtvujete zarad ljubavi?

- Kada je prava ljubav u pitanju, ništa ne bih nazvala žrtvom. Za mene je ljubav bezuslovna i samo ako je bezgranično dajete, u toj meri može i da vam se vrati.

Koliko iza vašeg profesionalnog uspeha stoje srećne okolnosti, a koliko težak trud i rad?

- Niko ne može da ima toliko sreće ako iza toga ne stoje trud i rad, kao što je nekada i velikom trudu potrebno malo sreće. Bilo je tu nekih srećnih okolnosti, ali najviše rada. Sreća uvek mora da vas prati. Ne mogu da kažem težak rad, jer volim da radim svoj posao i uživam u njemu. Imam tu sreću da radim posao koji volim, to je privilegija. Osoba sam koja voli da radi i ne bih mogla da zamislim život bez akcije i gužve u toku dana. Radim od šesnaeste godine i mislim da ću celog života raditi.

Teško vas je videti bez osmeha. Da li je to vaše oružje kojim se borite kroz život?

- Da, osmeh je moje oružje i ne plašim se da ga upotrebim, što bih mnogima preporučila.

Kćerka vašeg brata osvojila je vaše srce. Priželjkujete li da i vi uskoro postanete majka jedne devojčice?

- Da, to bi bilo divno. Ona bi bila moja nova životna inspiracija.

Da li biste bili spremni na ulogu samohrane majke?

- Nikada nisam razmišljala o tome, ali se divim svim samohranim majkama. Ne znamo šta život nosi, a kada bi me put naveo na to, trudila bih se da tu ulogu iznesem najbolje što mogu.

Plaši li vas pomisao da možda nećete naći idealnu polovinu?

- Ne plaši me pomisao da ću ostati sama, jer duboko verujem da svakoga od nas čeka srodna duša.

Da li vam se kriterijumi prema suprotnom polu s godinama povećavaju i smatrate li da ste prestrogi?

- Moji kriterijumi se nikada nisu promenili i nikada neće. Oduvek sam smatrala da su vrednosti poput iskrenosti, uzajamnog poštovanja i podržavanja, kao i duhovitost, ključni pri izboru partnera.

Kakav stav imate po pitanju otvorenih veza i da li se snalazite u njima?

- Nemam iskustva sa tim stvarima, pa samim tim nemam ni stav.

Volite li romantična izenađenja i da li neko posebno pamtite?

- Naravno, kao i svaka žena volim romantična iznenađenja.

Polako se bližite četrdesetom rođendanu. Kakvo osećanje to u vama budi?

- Fantastična osećanja, kao svaki rođendan do sada.

Postoje li stvari koje ste zacrtali da ćete ih uraditi pre rođendana?

- Uradila sam sve što je trebalo da uradim. Tu listu sam više puta menjala, ali sam zadovoljna postignutim.

Koju vest u ovom trenutku najviše priželjkujete da čujete?

- Da su moja prijateljica Jelena i njen muž Peđa dobili sedmicu na lotou.

Intervju: Deana Đukić
Foto: Mirko Tabašević
Stilistkinja: Iva Radovanović
Šminka i frizura: Srđan Petković za „Minibarstudios“, Cara Nikolaja II 17, 063 / 210377
Mesto snimanja: Restoran “Topčiderska noć - Top night”, Bulevar vojvode Mišića 81b Beograd, 011 / 262 - 22 - 99 www.topnight.rs

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti