Zdravlje do kraja marta: Ovnove muči nesanica, Vage virusi, a ovaj znak hitno na sistematski pregled

Zdravlje do kraja marta: Ovnove muči nesanica, Vage virusi, a ovaj znak hitno na sistematski pregled

Autor: | 16/03/2024

0

Zdravstveni horoskop za mart

Ovan

Možda ćete u ovom prelaznom periodu imati utisak da ste malo skrenuli sa koloseka.

Ako osetite da vas u popodnevnim časovima hvata umor ili imate problema sa nesanicom, izbacite teške obroke iz jelovnika, pijte više vode i češće boravite na svežem vazduhu.

Bik

Verovatno ste već počeli sa dijetom, ne toliko iz estetskih razloga, koliko iz želje da telo oslobodite toksina i obnovite energiju.

Najbolje bi bilo da je kombinujete sa laganijim fizičkim aktivnostima, a ovih dana preporučujemo da u rutinu uključite jogu i meditaciju.

Shutterstock

 

Blizanci

Prelazite na novi režim ishrane u skladu sa predstojećim godišnjim dobom, što može dovesti do malaksalosti i umora, bar prvih dana dok se ne naviknete.

Ukoliko smatrate da vam je potrebno više snage, ne bi bilo loše da se raspitate za slobodne termine u lokalnoj teretani.

Pročitajte: Finansijski horoskop za mart - Device pred ozbiljnim problemima, a OVAJ znak može da slavi

Rak

Ovog meseca prijaće vam da se malo povučete u svoj mir i tišinu. Godina je za mnoge Rakove počela burno, pa je preporuka da naprave pauzu i pronađu vremena da obave detaljan pregled od glave do pete.

Možda ćete imati sitnijih problema sa stomakom.

Shutterstock

 
 

Lav

Poradite na jačanju imuniteta kako biste izbegli sveprisutne viruse, jer su mnogi pripadnici ovog znaka na njih vrlo osetljivi. Neki se muče i sa uobičajenim prolećnim alergijama.

Ako već niste, krenite na dijetu, ali ne na neku rigoroznu, jer su vam proteini neophodni.

Devica

Narednih nedelja morate da se posvetite sebi. Izloženi ste pritiscima i stresu, kojih ćete se osloboditi uz veću fizičku aktivnost, meditaciju i pravilnu ishranu.

Povedite računa o hidrataciji, izbegavajte veće porcije hrane, alkoholna i gazirana pića, a ako imate vremena, posetite kozmetičara.

Zdravstveni horoskop za mart

Vaga

Nepravilna ishrana mogla bi da prouzrokuje probleme sa probavnim traktom, a ukoliko ste previše napeti, bićete na udaru virusa i infekcija.

Pripazite na krvni pritisak. Sistem za varenje ove sezone je posebno osetljiv, pa prilagodite jelovnik toplijim danima.

Shutterstock

 
 

Škorpija

Klonite se većih skupova i zagušljivih prostorija ukoliko ne želite da zakačite neku prehladu sada na kraju zime. Posvetite više pažnje respiratornom sistemu, proverite i hormone.

Izbacite iz života loše navike, kao što su nepravilna ishrana, alkohol ili česti noćni izlasci.

Strelac

Kada osetite umor, a ovaj prolećni nas sve stigne pre ili kasnije, pokušajte da makar nakratko zastanete. Ne bi trebalo da se forsirate ako nemate dovoljno snage.

Uzimajte više vitamina, uključite sveže voće i povrće u ishranu, izvadite krv i obavite sistematski pregled.

Jarac

U naletu ste pozitivne, životne energije, jedva čekate lepše vreme da biste se posvetili omiljenim sportskim aktivnostima pod vedrim nebom.

Vaša slaba tačka u narednom periodu moglo bi da bude mentalno zdravlje, pa pokušajte da izbegnete stresne situacije čim shvatite da se približavaju.

Shutterstock

 
 

Vodolija

Već dugo kujete planove da konačno krenete u teretanu kako biste se oslobodili viška energije, adrenalina, a neki od vas i kilograma. Vežbanje je svakako sjajna ideja.

No, mogli biste da se suočite i sa migrenama ili visokim pritiskom. Ako bude takvih problema, proverite o čemu se radi.

Ribe

Neki pripadnici vašeg znaka već mesecima muku muče sa probavnim traktom i nesanicom, mahom izazvanim pritiscima na poslu. Ako ste usporeni, smatrajte to normalnim za ovo doba godine.

Više se odmarajte i prednost dajte namirnicama koje obnavljaju energiju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti

Najnovije vesti