Alisa Milano: Nisam imala izbora, abortirala sam dva puta u istoj godini

Alisa Milano: Nisam imala izbora, abortirala sam dva puta u istoj godini

Autor: | 21/08/2019

0

Glumica Alisa Milano (46) odlučila je da javno ispriča šta je preživela pre 25 godina, kada je imala svega 21.

Alisa je priznala da je bila prinuđena da čak dva puta u istoj godini ode na abortus.

Iako je tada bila u ozbiljnoj vezi i pila pilule za kontracepciju, trudnoća se desila dva puta.

- Znala sam da tada nisam sposobna da budem majka, zato sam se odlučila za pobačaj. To je bio moj izbor i još uvek mogu reći da je bio ispravan. Nemojte misliti da je to bila laka odluka niti sam to napravila iz hira. To je nešto što je trebalo da uradim, jer tada nisam mogla da budem majka - započela je svoju ispovest lepa glumica, sada već majka svoje dece - sina Mila (7) i ćerke Elizabete (4).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alyssa Milano (@milano_alyssa) дана 18. Авг 2019. у 7:07 PDT


Glumica je navela da je njena odluka bila i iz zdravstvenih razloga, jer je u to vreme mnogo radila, a uzimala je lekove za lečenje akni, koje mogu da izazovu urođene mane kod deteta.

- Odrasla sam u katoličkoj porodici, pa sam zbog te odluke bila u konfliktu s mojom verom, za koju sam tada mislila da osnažuje jedino muškarce koji smeju da odlučuju šta je ispravno, a šta nije. Osim toga, patila sam od anksioznosti pa me to dodatno slomilo.

Na otkrivanje detalja iz svoje prošlosti podstakao ju je talas restriktivnih zakona o pobačaju u SAD-u.

- Odbijam da živim sa uverenjem da je seksualno zadovoljstvo samo za muškarce i da su žene tu da im to omoguće. Niko neće reći da je on kriv što je uživao u seksu sa mnom, ali uvek će se naći oni koji će mi zamerati što sam i ja uživala u zadovoljstvu koje mi je moj dečko pružao - rekla je glumica i zaključila da ne žali što je u mladosti pobacila dva puta.

- Ne bih imala svoju predivnu, savršenu, decu punu ljubavi, ne bih imala karijeru, ne bih imala sposobnost da se borim protiv onih koji žele ženama oduzeti slobodu. Nikada ne bih upoznala svog predivnog supruga, čija mi nepokolebljiva i neizmerna ljubav daje snagu u ovim teškim vremenima. Petnaest godina nakon što je prva ljubav otišla, ne bih mogla da uživam u nekim stvarima da nisam donela onakvu odluku. Ne bih mogla da budem slobodna, a to je i poenta ove borbe - sloboda. Sloboda od ugnjetavanja, sloboda da žene budu jednaka seksualna bića, kao i muškarci, i da žive život kakav žele, a ne samo onaj koji im je nametnula trudnoća koja nije trebalo da se dogodi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alyssa Milano (@milano_alyssa) дана 2. Авг 2019. у 6:34 PDT

hellomagazin.rs Guliver/Getty, instagram
Tagovi: alisa milano