Decembar više neće biti isti: Lav Pajkić objavio nikad viđenu fotografiju Isidore Bjelice

Decembar više neće biti isti: Lav Pajkić objavio nikad viđenu fotografiju Isidore Bjelice

Autor: | 10/12/2023

0

Sin Isidore Bjelice podelio porodičnu fotografiju

Decembar je nekada bio lep period u kući Isidore Bjelice. Tog meseca poznata književnica je slavila rođendan, a cela porodica bi se okupila, pričala dugodovštine, smejala se i uz tortu obeležila ovaj lep dan. Međutim, već tri godine, to više nije isti decembar.

Mirko Tabašević

 

Deca Isidore Bjelice bolno su svesna toga da decembar više nikada neće biti isti. Sada mogu samo sa osmehom da gledaju u brojne uspomene koje su stvarali sa svojom majkom.

Pročitajte: Na porodičnim portretima NJE NEMA - Ovo je tajanstvena sestra Lava i Vile Pajkić koju nikad ne spominju FOTO

Lav Pajkić je danas objavio nikad viđenu fotografiju iz porodičnog albuma kako bi obeležio mamin rođendan.

Mirko Tabašević

 

Fotografija je stara dvadesetak godina i, sudeći po torti, verovatno je napravljena kad je ćerka Vila slavila prvi rođendan.

Isidora gasi svećicu sa Lavom, Vilom i suprugom Nebojšom u njihovom toplom domu koji još čuva uspomene na nikad prežaljenu književnicu.

Instagram

 

Sin Isidore Bjelice kratko je napisao datume rođenja i smrti voljene majke uz jedno srce. Svojevremeno je pričao kako je u njihovom porodičnom domu ostalo sve kako je Isidora ostavila.

- Eto, i danas, a kad ovo kažem zvuči kao da je beskrajno mnogo vremena prošlo od njenog odlaska, često neko od nas prsne po kući nekoliko kapi omiljenog parfema. Onda nam se čini da je tu negde, samo što se ne pojavi. U stanu i dalje sve podseća na nju. Živimo okruženi suvenirima koje je neprekidno donosila sa putovanja, knjigama, šeširima. Sve je na svom mestu, onako kako je ostavila. Svaka od tih stvari ima svoju istoriju, za svaku nas vežu uspomene. U šta god da pogledamo, eto povoda za razgovor o njoj - rekao je njen sin Lav u intervjuu pola godine posle Isidorine smrti.

Luka Šarac

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Najnovije vesti