Serena Vilijams i Ejmi Šumer obnažene na "Pirelijevom" kalendaru za 2016. (foto)

Serena Vilijams i Ejmi Šumer obnažene na "Pirelijevom" kalendaru za 2016. (foto)

Autor: | 30/11/2015

0

Još od 1964. godine, čuveni "Pireli" kalendar poznat je po tome da objavljuje uglavnom golišave fotografije vrhunskih svetskih modele, koji poziraju renomiranim fotografima.

Ovogodišnje, 43. izdanje, koji je prezentovano danas danas u Londonu, značajno odstupa u tome, pa su se ove godine na čuvenom kalendaru našli porteti spisateljica, filmskih umetnica i filantropa.

Na stranicama kalendara našle su se tako i teniska legenda Serena Vilijams, komičarka Ejmi Šumer, umetnica i aktivistkinja Joko Ono i muzičarka Peti Smit.

A photo posted by Thomas Hole (@thomashole) on Nov 30, 2015 at 6:39am PST

Iza objektiva se našla ništa manje čuvena fotografkinja Eni Lebovic koja je dobila potpuno odrešene ruke.

- "Pireli" je došao do mene i rekao mi da želi da se ove godine prebace na nešto drugo. Predložila sam da to budu žene koje prave performanse, ili komičarke. Razmišljala sam o ženama kojima se divim i nisam dozvolila nikome iz "Pirelija" da interveniše. Sve je to učinilo da smo dobili snažan set jednostavnih portreta. Nisam želela da izgledaju kao da se mnogo trude oko poziranja. I dalje ne mogu da poverujem da su žene pristale i radile to. Osetila sam veliku odgovornost zbog toga. To nije trebalo da bude veliki korak, ali je na kraju ipak ispalo tako da ovo jeste veliki korak - kaže renomirana fotografkinja.

A photo posted by The Clave (@theclavefashion) on Nov 30, 2015 at 6:16am PST

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images