Ovo je tajna Hale Beri o lepoti žene i posle 50 rođendana (video)

Ovo je tajna Hale Beri o lepoti žene i posle 50 rođendana (video)

Autor: | 25/04/2017

0

Hale Beri 14 avgusta ove godine puni 51 godinu i izgleda fenomenalno. Ne, nije se podvrgla estetskoj hirurgiji već je samo malo  promenila svoje životne navike, ishranu, ali i stav prema životu.

Lepa glumica na Instagramu je objavila fotografiju koja je malo toga prepustila mašti - pozirala je na livadi raširenih ruku u čipkastoj kratkoj haljini.

- Kad mi neko kaže da dolazi i nosi grickalice - našalila se pored fotografije oskarovka koja izgleda sjajno.

Me when someone says "I'm coming over and I've got snacks."

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Mar 30, 2017 at 2:12pm PDT

Hale Beri je inače nedavno završila snimanje filma "Kingsman: The Golden Circle" koji sa prikazivanjem u bioskopima počinje za nekoliko meseci.

 

Zgodna Hale već se dugi niz godina drži 25-minutnog vežbačkog režima koje je kreirao selebriti trener Harli Pasternak. On obuhvata petominutne povezane setove vežbi za zagrejavanje, gornji deo tela, donji deo tela, srednji deo tela (core), kao i onaj za opuštanje.

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on May 15, 2016 at 2:35pm PDT

Ona ovako vežba pet puta nedeljno (samo po 25 minuta!). Uz to se bavi kikboksingom, što je odličan sport za učvršćivanje mišića celog tela, kao i sagorevanje kalorija. Povrh svega, velika je ljubiteljka penjanja, bez obzira penje li se na brdo ili stepeništem do svoje kuće.

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Dec 25, 2016 at 12:44pm PST

Ali, Hale kao i mnoge žene ima i zdravstvenih problema. Lepa glumica ima diajbetes tip 2 i morala je da promeni ishranu.

1. Dijabetes i promena načina ishrane

Kada je saznala da boluje od dijabetesa sa 19 godina, morala je da napravi velike promene u svom životu kako bi svoje zdravlje održala pod kontrolom. S obzirom da ima dijabetes tipa 2, jede hranu s niskim glikemijskim indeksom koja je podeljena u pet malih obroka tokom dana. Njena prehrana bogata je belančevinama i organskim povrćem, što nama ne predstavlja problem, zar ne?

- Naučila sam da se ugljeni hidrati brzo pretvaraju u šećer, pa sam iz svoje prehrane izbacila hleb i preređenu hranu. Tu i tamo dozvolim sebi čašu crvenog vina – to je moje grešno zadovoljstvo. Ako nešto popijem, potrudim se da ostatak mojih obroka bude zdrav. Uz to pijem mnogo vode - priznala je glumica za L.A. Times.

Njena ishrana se fokusira na hranu koja sadrži malo masti, šećera i prerađenih ugljenih hidrata, a njeni omiljeni obrok je grilovana tuna sa pire krompirom i lukom.

Mnogi tvrde da je njena opuštenost ključna za njen odličan izgled, o čemu glumica kaže - Nemojte sebe shvatati preozbiljno. Smejte se šalama na svoj račun i nađite način da se nasmejete svim preprekama koje će se neizbežno naći pred vama.

2. Izbegava beli šećer

Pošto zna kakvo dejstvo šećer ima na njeno zdravlje i kožu, izbegava ga u širokom luku. Kao alternativu koristi veštački zaslađivač.

3. Redovno konzumira proteinske šejkove koji joj daju energiju

Kada je zauzeta na setu, potrebno joj je nešto što će joj održavati energiju. Ne voli da drema, pa zato konzumira proteinske šejkove koji joj daju neverovatno mnogo energije.

4. Konstantno prati šta unosi u organizam

Hale je osoba koja dokazuje kako se lepo može stariti, ali je priznala da joj nije tako lako kao pre. “Kako starim, veća mi je svest o tome šta jedem.”

5. Vežba kad god ima vremena

- Nikada nisam vežbala sa teškim tegovima, osim ako je to bilo potrebno za filmsku ulogu. Samo radim kardio i vežbe koje uključuju moju telesnu težinu, jer ne želim da izgledam previše mišićavo - rekla je Halle za jedan magazin - Dijabetičar sam, pa je vežbanje način da nivo šećera održim pod kontrolom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: Hale Beri

Pročitajte još