Ejmi Adams: Ushićena sam jer su ženske uloge sve bolje

Ejmi Adams: Ushićena sam jer su ženske uloge sve bolje

Autor: | 03/09/2016

0

Holivudska glumica Ejmi Adams jedna je od najtraženijih zvezda Venecijanskog filmskog festivala. Igra glavnu ulogu u čak dva filma koja, osim što se takmiče za Zlatnog lava, imaju velike šanse da uđu u predstojeću oskarovsku trku.

Velika godina za Ejmi Adams, glumicu koja sa lakoćom upravlja svojim likovima – od Supermenove devojke do ozbiljnih dramskih uloga u filmovima "Američka prevara", "Master", "Bokser".

 

Od žene kompleksnih osećanja u najnovijem filmu proslavljenog svetskog dizajnera Toma Forda "Noćne životinje" do profesorke lingvistike u inteligentnom naučno-fantastičnom trileru "Dolazak" reditelja Denija Vilneva. Dva briljantna predstavljanja slavne glumice u Veneciji, koja će joj uz dosadašnjih pet nominacija za Oskara sigurno osigurati nove.

- Nadajmo se samo da je sjajna godina za oba filma. Ne razmišljam o sebi na taj način, ne razmišljam o nagradama. Imam utisak da su ženske uloge sve bolje i ushićena sam zbog toga - kaže Adamsova komentarišući mogućnost da ove godine bude nominovana za Oskara, nakon što joj je prošle godine izmakla nominacija za nagradu Američke filmske akademije za ulogu u filmu Velike oči reditelja Tima Bartona.

U provokativnom filmu "Dolazak", zasnovanom na knjizi "Priče tvog života" američkog pisca Teda Čanga o poimanju univerzuma i jeziku tuđina koji dovodi u pitanje samu našu percepciju vremena i stvarnosti, kroz precizno građen lik ugledne lingvistkinje upoznajemo civilizaciju s druge planete.

Holivudska glumica otkriva da je proučavala lingvistiku kako bi se što bolje spremila za ulogu.

- Naučila sam da je lingvistika mnogo više od poznavanja jezika. To je razumevanje komunikacije, razumevanje socioloških implikacija komunikacije. Bilo je fascinantno spoznati raspon lingvistike - kaže Ejmi, a prenosi rts.rs.

U intervjuu za RTS glumica otkriva da je više raduju uloge koje su dramske.

- Uskoro počinjem da snimam dramsku seriju za HBO, Oštri predmeti. Ali posle toga moram da snimim i neku komediju, mjuzikl, nešto ipak veselije.

Do vedrijih filmova, srpska publika gledaće Ejmi Adams u naučno-fantastičnom filmu "Dolazak" koji u naše bioskope stiže u novembru.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: ejmi adams

Pročitajte još