Nikolina Ristović: Moja kćerka Una Sofia već se ponaša kao prava mala mudrica

Nikolina Ristović: Moja kćerka Una Sofia već se ponaša kao prava mala mudrica

Autor: | 06/01/2015

0

Radost zbog rođenja kćerke u domu voditeljke Nikoline Pišek i njenog supruga Vidoja Ristovića ne jenjava pa s mnogo ljubavi i strpljenja brinu o novorođenčetu. Od trenutka kada se zgodna Hrvatica, pre tri nedelje, porodila supružnici su polako upoznavali novog člana porodice, prateći svaki njen "mig" i temeljno birali ime koje će na najbolji način da oslika njenu ličnost. Svom prvom zajedničkom detetu dali su ime Una Sofia, sa željom da bude jedinstvena i mudra. Lepa voditeljka, koja se po drugi put ostvarila u roditeljskoj ulozi, majka je sedamnaestogodišnje Hane, za magazin "Hello!" otkriva kako su ona i njen suprug odabrali ime za mezimicu.
- Znala sam da će se zvati Una, samo nisam bila sigurna da li ćemo tom imenu dodati još jedno. Sviđa mi se značenje koje ima - jedna, jedinstvena. Za svakog roditelja njegovo dete je jedinstveno, pa je tako i ona za mene i taj epitet joj u potpunosti odgovara. U to ime zaljubila sam se dok sam čitala istoimenu knjigu Mome Kapora, dopala mi se glavna junakinja i priča koju ima. Sofia joj takođe priliči, jer znači mudrost i zrelost, a ona se ponaša kao prava mala mudrica. Pogled joj je zreo i pametan - sa osmehom zadovoljstva kaže tridesetosmogodišnja brineta, ponosna što beba podseća na nju.
- Iako je još rano da kažemo na koga liči, usudila bih se da kažem da podseća na mene kada sam bila beba, kao i na moju stariju kćerku Hanu kada je bila u tom uzrastu. Sitna je, punih usana, sa gustom tamnosmeđom kosom, samo još nismo sigurni koje su boje oči jer se to kod beba menja, za sada su sivkaste. Sve žene u mojoj porodici ličile su jedna na drugu, pa nisam iznenađena što je i sa Unom Sofijom tako.

Najveću podršku u prvim danima posle kćerkinog dolaska na svet pruža joj suprug, koji se trudi da joj pomogne u svim obavezama, mada lepa voditeljka smatra da je majka jedina koja u prvih mesec dana zaista može da brine o bebi.
- Una Sofia je mirna, ali je kao i svaka beba zahtevna jer moram da je hranim na svaka tri sata. Otkad sam se porodila spavam vrlo malo, sve majke znaju kako to izgleda i koliko je briga o novorođenčetu zahtevna. Ipak, kada vidim njen osmeh, iako znam da to u ovom periodu čini refleksno, ništa mi nije teško. Vidoje je kao i svi muškarci uplašen od bebe, to sam shvatila kada ju je prvi put uzeo u naručje. Muškarci nisu vični brizi o bebi, ali on se noću budi kao i ja, reaguje na svaki njen glas, pa smo podjednako neispavani.
Budući da su Nikolinini roditelji videli bebu, bračni par planira da iz Zagreba dođe u Beograd, kako bi i Vidojevi roditelji upoznali najmlađeg člana porodice.
- Mislim da će Una Sofia moći da izdrži put, kako bi i Vidojevi roditelji mogli da uživaju sa njom. Do sada su videli bezbroj fotografija i video-snimaka, redovno ih obaveštavamo o svemu, ali sada je vreme da se upoznaju - zaključuje poznata voditeljka kojoj je drugi porođaj, carskim rezom, i oporavak lakše pao od prvog, kada je kćerku Hanu donela na svet prirodnim putem.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još