Bata Spasojević: Voleo bih da se oženim i ostvarim kao otac

Bata Spasojević: Voleo bih da se oženim i ostvarim kao otac

Autor: | 28/08/2015

0


Modni dizajner Slobodan - Bata Spasojević leto provodi u Crnoj Gori, gde prikuplja snagu za mnogobrojne poslovne izazove koji ga očekuju narednih meseci, ali svoj boravak koristi i za snimanje editorijala na predivnim lokacijama duž obale. Uspešni umetnik još prošle godine započeo je saradnju sa fotografom Ištvanom Pekušem i direktorom „Sun Reasorta“ u Herceg Novom Ritom Lukač. Kreativna ekipa svakodnevno obilazi zanimljive lokalitete na kojima prave umetničke i modne fotografije koje će uskoro predstaviti publici.

- Prošle godine ostvario sam saradnju sa Ištvanom i Ritom, što je rezultiralo odličnim editorijalima, pa smo odlučili da i ovog leta nastavimo tu lepu priču. Osim što smo radili fotografije u „Sun resortu“ i Herceg Novom, obilazili smo mnoga lepa mesta kao što su Perast, Kotor, ostrvo Sveti Đorđe i Mamula. Fotografije koje pravimo biće izložene prvo u Crnoj Gori, najverovatnije u hotelu „Porto Montenegro Regent“, a potom i u Beogradu - počinje priču Bata i dodaje:

- Naš glavni maneken je Stanko Jančić, koga sam otkrio prošle godine i sa kojim sam upravo na Mamuli uradio najavu svoje nove kolekcije, a ovog leta pronašli smo još tri nova lica, Milana Njegovca, Jovana Odalović i Marka Zeca. Pošto godinama otkrivam manekene od kojih mnogi danas veoma uspešno rade u svetu, odlučio sam da po povratku sa letovanja otvorim svoju modnu agenciju u Beogradu tako da ću se, uz svoje osnovno zanimanje, ubuduće i time baviti.


Posle povratka sa letovanja Batu očekuje mnogo ozbiljnih izazova jer će svoje nove kolekcije predstaviti u Beogradu, kao i u Novom Sadu na „Serbian Fashion Weeku“, a kruna njegovog dosadašnjeg rada biće učešće na „Nedelji mode“ u Njujorku u martu sledeće godine.

- Po povratku u Beograd, svoju kolekciju za jesen / zimu 2015. predstaviću publici u prestonici u veoma zanimljivom prostoru koji za sada ne mogu da otkrivam, a ono što će biti zanimljivo je da sam napravio preliminarni dogovor sa grupom „Sevdah Baby“, koja će svirati na bini tokom revije. Očekuje me i učešće na „Seriba Fashion Weeku“ u Novom Sadu, gde ću predstaviti modele za proleće / leto 2016. Zahvaljujući organizatorki te manifestacije, koja je deo „Evropske asocijacije nedelja mode“, sledeće godine u martu imaću priliku da svoju kolekciju jesen / zima 2016. predstavim u Njujorku - otkriva prvi put Spasojević.

- Na američnom tržištu prvi put sam se predstavio 2011. godine na „Nedelji mode“ u Majamiju kada sam dobio najznačajnije priznanje u karijeri, a to je nagrada tamošnjeg žirija „International rising star“. Ovog puta samo tri dana pre nego što sam saznao da ću predstaviti svoju kolekciju u Njujorku, otišao sam kod astrologa koji mi je rekao da sledeće godine sigurno idem u Ameriku, to mi je bilo pomalo čudno, a onda je usledio poziv Svetlane Horvat, koja mi je rekla da je potvrđeno da u martu 2016. učestvujem na njujorškoj „Nedelji mode“. Moraću ozbiljno da se pripremim za tu reviju, a zanimljivo je da će ekipa američkog „Voga“ u novembru doći u Crnu Goru, gde će ispratiti slikanje kampanje za kolekciju koju predstavljam u Njujorku.

Pre nego što započne ozbiljne pripreme za odlazak u Ameriku, Bata planira da se odmori u Crnoj Gori gde se maksimalno opusti.

- Iako dosta radim na letovanju, imam vremena i za uživanje. Idem na plažu, ali obilazim i mnoge gradove u Crnoj Gori, posećujem izložbe i antikvarnice koje obožavam, a ne izostaje ni noćni provod. U rizort u kome sam smešten dolaze mnoge poznate ličnosti sa kojima se družim, a sa nekima od njih sam radio i fotografisanja.

Dok se priprema za predstojeće poslovne uspehe šarmantni dizajner kaže da je privatne planove ostavio po strani, ali da i dalje ima velike snove vezane za emotivni život.

- Po prirodi sam individualac, baš kao što kaže i naziv mog brenda „Individual“, ali smatram da bi svaki čovek trebalo da ima partnera i da se ostvari kroz brak. Ma koliko ta zajednica trajala, treba i to probati. Za sada ne planiram da se ženim jer nisam još naišao na pravu osobu, ali bih voleo da se to desi. Imam u planu i da se ostvarim kao otac. Ali, jako je bitno sa kim ćete imati potomstvo jer je genetika čudo, pa je izbor pravog partnera za mene najvažniji - zaključuje Spasojević.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!