Marko Đurovski: Savršeno venčanje kao kruna naše ljubavi

Marko Đurovski: Savršeno venčanje kao kruna naše ljubavi

Autor: | 03/07/2014

0

Šestogodišnju ljubavnu vezu, koju su od početka čuvali samo za sebe, poznati muzičar Marko Đurovski i njegova izabranica Marija Pop Božinovski nedavno su krunisali brakom, zbog čega su upriličili slavlje koje će večno pamtiti. Pripreme za najsvečaniji dan u životu skladni par započeo je pre godinu dana kada su odlučili da ovog proleća "stanu na ludi kamen", a poslednja tri meseca sva njihova energija bila je usmerena na organizaciju veselja. Odličan izbor restorana i muzičkog programa bili su im prioritet, a osim besprekorne dekoracije, za koju je bila zadužena nevesta, nije izostala ni dobra atmosfera.
- Poslednjih meseci Marija i ja bili smo potpuno usredsređeni na organizaciju našeg venčanja, a da bi sve bilo besprekorno, podelili smo zaduženja. Ona je birala tortu, meni, dekoraciju i sve one stvari koje mi, muškarci, i ne primećujemo, a ženama su važne, dok sam ja bio zadužen za prostor za slavlje i muziku. Odlučio sam da svadbu organizujemo u restoranu u koji odlazim od detinjstva, jer sam znao da će moji gosti tamo biti odlično tretirani, što bih i ja voleo da doživim kada negde odem. Izbor muzike pao je na bend "Ekstra-orkestra" jer sviraju muziku različitih žanrova. Imali smo i specijalne goste, sastav "Blek panters" i Ivana Gavrilovića, koji nam je otpevao njegov hit "Hoću s tobom da đuskam", uz koji smo odigrali prvi bračni ples - počinje priču Marko i objašnjava zašto je baš tu numeru odabrao za prvi ples.
- Reč je o odličnoj pesmi koja me podseća na detinjstvo i bezbrižne dane. Melodija ima odličnu energiju, pokazalo se da je super izbor i dobra uvertira u slavlje, jer posle nje nismo prestali da đuskamo. Svih dvesta sedamdeset gostiju bilo je jako veselo, a sudeći po porukama koje dobijamo poslednjih dana, dobro su se zabavili. Osim roditelja, na podijumu za igru najaktivniji su bili naši prijatelji. Moram da izdvojim drugara Filipa Pešerskog koji je zaista bio neumoran - tvrdi tridesetogodišnji muzičar.
Da bi sve izgledalo besprekorno, mladenci su poseban akcenat stavili na dekoraciju restorana. Odlučili su se za ljubičastu i roze nijansu, kakva je bila i svadbena torta, koja je na vrhu imala ukras u obliku krune. Poznati kao par sa istančanim ukusom kada je reč o garderobi, izbor im nimalo nije bio lak. Savršenu venčanu haljinu zgodna brineta pronašla je dok je obilazila Milano, a sin proslavljenog fudbalera originalno karirano odelo kupio je svega nedelju dana pre zakazanog venčanja.

- U Beogradu je veliki izbor klasičnih crnih odela, međutim, ja sam za svadbu želeo karirano i najteži posao mi je bio da pronađem odgovarajuće, a teško sam pronašao i cipele. Kada smo pred venčanje putovali u London, našao sam ono što sam zamislio. Zanimljivo je da je i Marija imala sličan problem. Nijedna venčanica ovde joj se nije dopala, a odgovarajuću je našla u Milanu. Tamo nije imala mnogo muke i kupila je prvu haljinu koju je probala. Što se tiče venčanog prstenja, Marijin je sa dijamantima, dok meni kao muškarcu ne priliči prstenje sa kamenjem, pa sam izabrao klasičan model.
Poznati gradski par želeo je da na svadbenom slavlju ispoštuje neke od tradicionalnih običaja. Gađanje jabuke puškom u centru prestonice bilo je neizvodljivo, ali zato nije izostala tradicionalna kupovina mlade koju su braća toliko dobro čuvala da su umalo zakasnili na venčanje u Sabornoj crkvi.
- Veselje je počelo kod mene kući već od jedanaest pre podne, a slavilo se do tri posle ponoći. Iznajmili smo spor, rustični kamion kojim smo otišli po mladu, a potom u crkvu. Njena braća su se toliko cenkala da sam morao da im skrenem pažnju da, ako ne popuste, neće ni biti crkvenog venčanja - kaže uspešni reper i objašnjava zbog čega su izabrali baš Sabornu crkvu.
- Oboje smo iz Beograda, a ta crkva je za mene simbol našeg grada. Tu sam se krstio kao dete i želeo sam da se u njoj i venčam. Za kumove smo odabrali naše prijatelje iz detinjstva, Marija svoju drugaricu Nevenu Miladinović, dok je moj svedok na venčanju Bojan Jovina, čiji su roditelji kumovi sa mojim roditeljima.
Veseli mladenci bili su toliko uzbuđeni da nisu ništa jeli čitavog dana, ali je adrenalin učinio svoje pa im to nije smetalo.
- Oboje smo bili toliko uzbuđeni da nismo osećali potrebu za hranom. Ja sam čitavog dana pio samo "koka-kolu" jer ne konzumiram alkohol.
Zadovoljni kako je svečanost protekla, supružnici se polako spremaju za prvo bračno putovanje.
- Posle venčanja nismo odmah krenuli na medeni mesec jer je u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu koje pratim. Kada se završi, putujemo u Njujork, jedva čekamo - kaže muzičar koji ne krije da žele da se što pre ostvare kao roditelji.
- Za nas je potomstvo poenta porodice i braka, pa za početak planiramo trećeg člana "našeg tima". Želeli smo prvo da se venčamo, a tek onda da se ostvarimo kao roditelji, jer ne bih voleo da ljudi pomisle da se sa Marijom ženim zato što je trudna - iskren je Marko Đurovski.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin