Srđan Predojević: Ne mogu ni da se zamislim kao voditelja večernje emisije

Srđan Predojević: Ne mogu ni da se zamislim kao voditelja večernje emisije

Autor: | 25/10/2013

0

Voditelj "Jutarnjeg programa" televizije "Pink" Srđan Predojević svako jutro sa koleginicom Jovanom Joksimović izveštava nas o najaktuelnijim zbivanjima u našoj zemlji. Harizmatičan četrdesetdvogodišnjak, rodom iz Kragujevca, brzo je osvojio srce televizijske publike. Ostvaren, porodični čovek karijeru u beogradskim medijima započeo je na Televiziji "B92", odakle je ubrzo zbog izuzetnih novinarskih kvaliteta prešao da uređuje i vodi "Jutarnji program" na "Radio-televiziji Srbije". Avanturista po duhu, uvek željan novih poslovnih izazova, posle šest godina rada na "Nacionalnoj televiziji", Srđan je odlučio da napusti ovu "sigurnu luku" i 2010. godine prešao je na televiziju "Pink". Iako je godinama važio za "najpoželjnijeg neženju" iz javnog života, srce ovog vrsnog voditelja pre četiri godine osvojila je Mirjana Lazić, advokat po struci, sa kojom ima dvoje dece, četvorogodišnjeg sina Stefana i dvoipogodišnju kćerku Sofiju. U slobodno vreme popularno televizijsko lice osim gledanja crtanih filmova sa decom uživa u svom omiljenom hobiju - vazduhoplovstvu. Voditelj koji uživa u boravku u rodnom Kragujevcu pre nekoliko meseci počeo je da radi kao portparol kompanije kontrole letenja "Smatsa". Poznati zaljubljenik u pilotiranje govori o tome kako postiže da forma "Jutarnjeg programa" godinama bude jednako zanimljiva.
- Kada radite ono što volite, onda se uvek trudite da to i usavršavate. To činite tako što osluškujete šta ljudi misle, razgovarate sa njima i čujete sve šta oni imaju da vam kažu i sve to pretačete u televizijske priče - na početku razgovora za magazin "Hello!" kaže Srđan, poznat po iskrenom osmehu i vedrom duhu.
On kaže da ne može sebe da zamisli kao voditelja programa u večernjem terminu i otkriva recept za uspešno buđenje.
- Ne mogu sebe da zamislim kao voditelja večernje emisije jer nema dobrog dana bez dobrog jutra. Jutro je za posao, a veče je za gledanje televizije, ali od kuće. Iako volim šou-programe i radio sam ih nekoliko puta, prijaju mi samo kao kratka promena i nešto novo, ali me ne ispunjavaju u novinarskom smislu. Inače, ustajem dva sata pred početak emisije, kod kuće pijem kafu, doručkujem, čujem se telefonom sa kolegama, raspitujem se kako je protekla noć u zemlji i dogovaram se sa dežurnim reporterima šta će raditi tog jutra. Volim da pijem kafu, i to samo ujutru. Naravno da i ona razbuđuje, ali od kofeina je značajnija činjenica da ujutru nemam izbora osim da se odmah razbudim i počnem sa pripremama za posao. Zanimljivo je da do sada nikada nisam kasnio na posao jer navijem dva budilnika. Mislim da se zbog toga cela zgrada budi sa mnom.
Sa koleginicom Jovanom Joksimović, sa kojom godinama čini skladan televizijski tandem u "Jutarnjem programu", postao je veoma dobar prijatelj. Poslovni dvojac slobodno vreme često provodi u planiranju naredne emisije, a Srđan vikende najradije provodi sa svojim mališanima koji su centar njegovog i supruginog života.
- Obaveza koju Jovana i ja imamo, da zajedno sedimo u studiju već devet godina, i radimo isti posao, prerasla je u prijateljsku bliskost koja nam omogućava da se savršeno razememo, čak i pogledom. Kada završimo emisiju, ceo dan je naš. Naravno da imamo vremena i za viđanje van posla, ali se ono uglavnom svodi na priče i planove o tome koga ćemo od gostiju zvati u emisiju, na koje teme ćemo razgovarati i slično. Vikendi su rezervisani za odmor, ali to ne isključuje gledanje vesti, čitanje novina i praćenje interneta. U slučaju da je lepo vreme trudim se da uvek porodično odemo negde u prirodu, što više i nije samo moj predlog već to deca traže čim se probude. Sa sinom i kćerkom gledam i crtane filmove, znam sve o porodici Pepa Praseta, ne može da prođe dan bez Pink Pantera, a teška bitka se vodi između dileme koji CD prvo da se pusti - "Hari Poter", "Supermen" ili "Spajdermen" - s neskrivenim emocijama posvećeni otac govori o deci, koju sa suprugom Mirjanom odgaja sa mnogo ljubavi, uz određena pravila, ali ne zapostavljajući njihove želje.
- Stefan i Sofija idu u vrtić i tamo provode veći deo dana. To je bila dobra odluka jer svaki dan dolaze kući sa nekim novim saznanjem koje mi u domu dopunjujemo i proširujemo. Metoda za vaspitavanje dece je jednostavna, uvек је onako како roditelji kažu, ali ne zapostavljamo njihove želje i potrebe. Deca vole životinje, imamo psa koga deca obožavaju, ali smo često prinuđeni da čuvamo našeg ljubimca od dece zbog njihove prevelike potrebe da se stalno igraju sa njim. U međuvremenu, mališani su dobili i akvarijum sa dvadeset riba, a navikli smo i vrapce na terasi na sva tri obroka, tako da je kod nas kao u zoološkom vrtu - govori Srđan koji odličnu formu održava redovnim treninzima. Nekada je trenirao karate, a danas je posvećen vežbanju u teretani.
- Pre desetak godina karate sam zamenio teretanom, u koju volim da idem i koja me opušta. Svako čiji je posao vezan za zatvoren prostor mora da se posveti i fizičkoj kondiciji, jer će na taj način razvijati i svoje mentalno zdravlje.
Srđan koristi skoro svaki vikend da otputuje u rodni Kragujevac i kad god mu se ukaže prilika sa porodicom otputuje na neko zanimljivo mesto. Letnja pauza mu je veoma prijala jer je mogao opušteno da uživa u druženju sa svojim mališanima.
- Ovog leta bili smo na moru u Grčkoj, uživali smo u prelepom vremenu, sa decom sam bio u vodi od ujutru do uveče. Supruga i ja smo uživali gledajući ih koliko se dobro provode. Osim toga, leto sam iskoristio da Srbiju gledam i iz vazduha i skoro ceo avgust proveo sam u Vazduhoplovnoj akademiji "Smatsa" u Vršcu. Vreme je bilo idealno za letenje, novi avioni kao da sami dozivaju da budu izvezeni iz hangara. I ovih dana često sam odlazio na aerodrom jer je jesen bez velikih padavina i oblaka. Uživao sam gledajući naše reke, ravnice i planine iz perspektive od koje zastaje dah.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin