Tanja Rađenović: Snaga skladne porodice

Tanja Rađenović: Snaga skladne porodice

Autor: | 03/11/2011

0

Tridesetosmogodišnja Tanja Rađenović, koja je već jedanaest godina zaštitno lice nacionalnog dnevnika na televiziji „Pink“, uživa u skladu privatnog i poslovnog života. Za njen profesionalizam mnoge kolege imaju samo reči hvale. Iza sebe ima dve decenije rada na „malim ekranima“.
- Nikada nisam zažalila što sam za svoj put odabrala televiziju, a ne a ne pravo koja sam davno apsolvirala ali nikad završila. Svoj posao jako volim - kaže zgodna novinarka koja u skladnom braku sa Petrom ima dve kćerke, osmogodišnju Teodoru i dve godine mlađu Anđelu. Dok govori o sebi, poslu i porodici, ostavlja utisak vrlo ostvarene osobe koja neguje dete u sebi. Voli da organizuje zabave u svom domu i uvek traži razlog da ugosti prijatelje. Petar je profesor fizičkog u „Francuskoj diplomatskoj školi“ koju pohađaju i njene kćerke.
- Zadovoljna sam izborom škole, Teodora je treći, a Anđela prvi razred i obe odlično govore francuski jezik. Moj suprug je profesor u toj školi, koja objedinjuje predškolski rad sa mališanima, osnovno i srednje obrazovanje, pa nismo mnogo razmišljali koju će školu pohađati. Tamo imaju prijatelje, a i mi smo stekli lepa poznanstva - za magazin „Hello!“ zadovoljno govori ponosna majka dve devojčice, koje su odlični đaci. Nije opterećena poslom koje ima predugo radno vreme, pa sa lakoćom ispunjava sva roditeljska zaduženja:
- Imam zahvalan posao. Dvadeset godina radim po podne, što mi potpuno odgovara. Svoje radno vreme ne bih menjala ni za šta na svetu. Nikada nisam radila ujutru i ne radim svaki dan. Imam vremena za sve, radim svaki drugi dan po novoj programskoj šemi televizije „Pink“. Spremim decu ujutru za školu, pripremim ručak, odem po njih, ručamo zajedno i skupa uradimo domaće zadatke. Radnim danima sve to obavim do tri posle podne, kada odlazim na televiziju. Kod kuće budem uveče oko devet, i imamo dovoljno vremena da se pomazimo pred spavanje.
Tanjine kćerke su odrastale uz rad njihove majke na televiziji, pa popularnost ne shvataju kao ostala deca njihovog uzrasta.
- Mnogo mojih prijatelja je iz javnog života, i one ne doživljavaju popularnost kao nešto bitno poput druge dece. Shvataju da je to moj posao. Primetila sam da su obe ekstrovertne što je možda na neki način povezano sa mojim poslom. Teodora je zainteresovana za glumu, recitovanje, pokazuje sklonosti ka režiji, dok je Anđela kao sunđer - sve upija i pamti. Obe idu na časove glume, a ranije su išle na balet. Jako sam srećna uz lepe i pametne devojčice - kaže poznata Beograđanka koja priznaje da je stroža prema deci od njihovog oca.
- Petar je „dobra vila“, a ja „zla veštica“ kada je to potrebno. Šalu na stranu, stroža sam od njega. Srećna sam što se prema njima odnosi kao da su princeze, jer se i moj otac prema meni i danas tako ophodi - kaže Tanja koja razmišlja o proširenju porodice, ali još nije donela čvrstu odluku da to i realizuje.
- Suprug i ja smo razgovarali o proširenju porodice jer imamo uslove, ali  nam prija i to što su Teodora i Anđela već velike pa možemoda ih ostavimo kod bake i deke, a mi da otputujemo negde na nekoliko dana ili uveče da izađemo. Možda je to sebično, ali nikad ne reci nikad - kaže zgodna voditeljka koja će uskoro proslaviti desetogodišnjicu braka.
- U januaru ćemo Petar i ja obeležiti deset godina braka.U društvu smo poznati kao veliki ljubitelji pravljenja roštilja u bašti i po žurkama sa dobrom muzikom, hranom i sjajnim štimungom. Stalno tražimo povod za zabavu, pa i za decu organizujemo velike proslave. Ako uspem da ubedim Petra, mislim da ćemo ovu jubilarnu godišnjicu proslaviti u Parizu - završava Tanja koja ima još jednog člana porodice - patuljastog šnaucera Maka, miljenika njenih kćerki.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti