Minja Miletić: Letovanje na severu Jadrana

Minja Miletić: Letovanje na severu Jadrana

Autor: | 14/08/2012

0

Urednica i voditeljka Jutarnjeg programa televizije Pink Minja Miletić vratila se sa dvonedeljnog odmora spremna za nove poslovne poduhvate. Sa sestrom Aleksandrom, koja živi u Bukureštu, voditeljka je provela dve nedelje na Hrvatskom primorju. Prvobitno su želele da se odmaraju na Hvaru, jer ih je to ostrvo svojom lepotom i celodnevnim provodom opčinilo još pre tri godine, ali su, prema preporukama prijatelja, promenile destinaciju. Sestre Miletić uživale su na severnom delu Jadrana, u Umagu i Poreču, a jedan dan su provele na izletu u Veneciji. Već su imale priliku da obiđu grad sa gondolama, ali ovog puta doživljaj je bio drugačiji jer  su mogle da ga posmatraju sa broda kojim su doplovile iz Umaga.
- Posmatrati Veneciju sa broda pravi je doživljaj. Ovog puta nisam išla u šoping, niti sam previše obilazila turističke znamenitosti, pošto sam sve to ranije imala priliku da vidim, više me je zanimala istorija grada. Od vodiča sam saznala mnogo toga, a bila sam iznenađena podatkom da Veneciju svakodnevno poseti oko sedam hiljada turista. Žao mi je što grad svake godine tone po dva centimetra, pa se traži rešenje kako da se spreči njegovo propadanje. Neka mesta su baš kritična, što se vidi golim okom. Bilo mi je žao što nisam ponela više novca jer su sniženja bila i do sedamdeset posto, tako da pravog šopinga nije bilo. Kao većina turista, kupila sam masku i nekoliko suvenira u fabrici Muranostakla koju smo posetili, gde smo imali priliku da vidimo kako majstor za samo tri minuta napravi neku figuru. Fasciniralo me je i to da su crvene čaše skuplje od svih drugih predmeta - sa oduševljenjem priča Minja, koja je boravak na moru iskoristila da se maksimalno opusti pošto je čeka naporan poslovni period.
- U Umagu, tačnije u malom ribarskom mestu Savudrija, provele smo četiri dana. Bile smo smeštene u hotelu Kempinskikoji nam je pružio potpuni mir. Sunčale smo se i kupale, izlazile na večere. Iako se u to vreme održavao teniski turnir, nismo odgledale nijedan meč pošto se naši teniseri nisu takmičili. Uživala sam u prelepim istar-skim vinima, a posebno mi se dopalo belo vino Šardone Savudrija de gracija. Kupila sam dve flaše koje sam ponela u Beograd. Ljubitelj sam crnog vina, ali sladak ukus ovog pića me je svrstao i u  obožavaoce belog.
Ovog puta sestre nisu odlazile u klubove iako vole da se na moru opuste. Jedino gde su se izđuskale bila je jedna od najvećih diskoteka u Hrvatskoj Biblos, koja se nalazi u Poreču. Interesovalo ih je da vide kako izgleda diskoteka u kojoj gostuju poznati svetski didžejevi, poput didžej Gete i Moralesa.
- Poreč i Umag su romantični gradovi. Više su za zaljubljene parove i porodice sa decom nego za same devojke. Nema provoda kakvog ima na Hvaru, zbog takve atmosfere sledeće godine letovaćemo na tom prelepom ostrvu - kaže na kraju Minja.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti