Novak Đoković pobedu na US Openu proslavio uz "kralja Leonidu"

Novak Đoković pobedu na US Openu proslavio uz "kralja Leonidu"

Autor: | 14/09/2015

0


Škotski glumac Džerard Batler proslavio se, pored ostalih filmskih uloga, i kao Leonida, kralj Sparte, koji je u Termopilskom klancu, zajedno sa malobrojnim junacima, stao pred hiljade Persijanaca i borio se sa njima. Upravo je Batler, zajedno sa Novakom Đokovićem, proslavio titulu koji je srpski teniser osvojio na US Openu pobedom nad Rodžerom Federerom u četiri seta.

Kada su u filmu "300" Persijanci preko svog glasnika poručili Leonidi šta već osvajač ima da poruči onima koje planira da pokori, čuveni kralj je, ne uplašivši se posledica, bar u filmskoj ekranizaciji tog događaja - gurnuo glasnika u ogromnu jamu, uz urlik "This... is... Sparta!" ("Ovo je Sparta!").

Taj uzvik je, još od pomenutog filma 2007, počeo da se koristi u mnogim prilikama, češće šaljivim nego onim baš ozbiljnim, ali je uvek označavao otpor lošem ishodu događaja, odnosnu borbu do samog kraja, ma kakva da su predviđanja o ishodu.

I, kako je Novak odigrao maestralno protiv velikog šampiona, Batler mu se pridružio u slavlju posle meča.

Naravno, to nije moglo da prođe bez zajedničkog uzvika "Ovo... je... Sparta!", što možete pogledati u priloženom snimku koji je na Tviteru objavila Đokovićeva supruga Jelena.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin

Pročitajte još