Nenad Pagonis: Svetski šampion presrećan zbog saznanja da će postati otac

Nenad Pagonis: Svetski šampion presrećan zbog saznanja da će postati otac

Autor: | 31/07/2014

0

Vlasnik titule svetskog šampiona u kikboksu Nenad Pagonis odlučio je da letnju pauzu provede na pripremama. Kao idealnu destinacije odabrao je egipatsko letovalište Hurgadu i luksuzni hotel „Palm Royale Soma Bay“, koji je sportisti pružio sve mogućnosti za hedonizam. Neposredno pred polazak na put, njegova emotivna partnerka, glumica Maja Brukner, saopštila je kikbokseru da će krajem januara postati otac, što je potpuno oduševilo srpskog sportistu grčkog porekla i dodatno ulepšalo boravak na peskovitim plažama, sa kojih budući roditelji nose predivan utisak.
- Žao mi je što ranije nisam posetio ovu zemlju. Veliki sam poštovalac egipatske istorije, a posle onoga što sam tamo video i doživeo mislim da ću je posećivati svake godine - počinje priču za „Hello!“ svetski prvak, oduševljen odmorom sa koga se nedavno vratio.
- Hotel u kome sam boravio tokom priprema je fantastičan. Sve je podređeno hedonizmu. Upoznao sam se sa vlasnikom hotela, koji je takođe Grk, i koji je, i pored mnogobrojnih obaveza, našao vreme za druženje sa nama - sa oduševljenjem kaže Pagonis, koji je na ovom egzotičnom putovanju doživeo jedno novo iskustvo.
- Na nagovor vlasnika hotela probao sam kajtsurfing. Rekao mi je da ću se, kada budem ukrotio toliku snagu vetra i naučio da ovladam njome, osećati kao Posejdon. Moram da priznam da je zaista tako. Bilo je to neverovatno iskustvo - priča Nenad, koji je uživao u odmoru na kome je napunio baterije pred takmičenja koja ga očekuju. Budući otac otkriva kako je saznao radosnu vest.
- Maja me je nazvala telefonom i pitala kako bih se osećao da mi kaže da je trudna, posle čega sam prasnuo u smeh, jer sam shvatio poruku. Mnogo me je usrećila vest da ćemo postati roditelji. Još ne znamo pol bebe, ali ako bude muško, zvaće se Vladimiros po mom ocu, a ukoliko bude žensko, ime će odabrati majka - iskreno kaže dvadesetšestogodišnji sportista, koji je u Egiptu doživeo još jedno nezaboravno iskustvo.
- Kada je plažom prošao čovek na kamili, u šali sam rekao: "Znači ovako izgledaju konji u Egiptu". Platio sam pola sata, a jahanje je trajalo pet minuta. Preostalo vreme proveo sam mazeći kamilu, pošto mnogo volim životinje.
Profesionalno bavljenje sportom ne dozvoljava mnogo opuštanja, pa je Nenad kondiciju održavao u Egiptu.
- U hotelu sam redovno posećivao teretanu, u kojoj sam na raspolaganju imao sve sprave potrebne za kvalitetan trening. Utisak je ostavio i ambijent na plaži za vreme treninga i meditacije, koju sam takođe praktikovao. Zaista savršeno.
Nenadu je izabranica najveća podrška na takmičenjima, a vetar u leđa dala mu je i krajem prošle godine, prilikom najvećeg izazova u dosadašnjoj karijeri - borbom u čuvenom „Medison skver gardenu“ u Njujorku protiv najboljeg ruskog kikboksera.
- Iskustvo koje nosim sa takmičenja iz Njujorka istovremeno je božanstveno i gorko, jer je odlukom sudija meč koji sam dobio dodeljen protivniku, ruskom borcu Artemu Vakhitovu, na inicijativu njegovog sponzora, ali ne bih da ulazim u detalje. Vratio sam se sa jednim velikim i retkim iskustvom, koje ću moći da pričam svojim unucima - sa osmehom završava nesuđeni šampion, koga osim sportskog umeća krasi i veliko srce. Prošle godine je pojas svetskog prvaka donirao za pomoć devojčici oboleloj od raka.
Po povratku sa letovanja, Nenada očekuju pripreme za „Evropsko prvenstvo“ u Španiji, koje će se održati u oktobru.


Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin