Bil Kozbi: U Melburnu dočekan ovacijama uprkos optužbama za zlostavljanje

Bil Kozbi: U Melburnu dočekan ovacijama uprkos optužbama za zlostavljanje

Autor: | 22/11/2014

0

Američki komičar Bil Kozbi, kome su otkazani nastupi u SAD zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju, dočekan je sinoć ovacijama tokom nastupa u Melburnu.

Njegovi nastupi su otkazani u američkim saveznim državama Oklahomi, Nevadi, Ilinoju, Arizoni, Južnoj Karolini i Vašingtonu, jer se sve više žena pojavljuje u medijima sa optužbama da ih je komičar nekada seksualno zlostavljao.

Kada je 77-godišnji Kozbi sinoć izašao na binu u majici na kojoj piše „Zdravo, drugari“, obožovaoci u punoj sali su ustali, glasno mu aplaudirali uz reči:

- Volimo te, Bile!

Premda je spiker pre emisije rekao da je moguće da će doći do prekida nastupa, to se ipak nije dogodilo. Jedna radio stanica je čak ponudila 1.000 dolara svakoj osobi koja bi uspela da na bilo koji način prekine Kozbijev šou.

Ispred centra „Maksvel King“ u Melburnu bila je samo jedna demonstrantkinja koja je nosila transparent s natpisom „Silovanje nije šala“.

Obožavaoci su posle nastupa rekli da su došli da se dobro nasmeju i da na njih ne utiču optužbe na Kozbijev račun.

Kozbi nije osuđivan, a 2006. godine je postigao sudsko poravnanje s jednom ženom koja ga je optužila da ju je napao godinu ranije.

Još dve žene su optužile Kozbija za seksualne nasrtaje, među njima i Barbara Boumen koja mu je preko Vašington posta uputila otvoreno pismo sa zahtevom da prizna napade.

Izvor: RTS

Foto: RTS

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Bil Kozbi