Odri Tatu: Čuvena Ameli stiže na "Kustendorf"

Odri Tatu: Čuvena Ameli stiže na "Kustendorf"

Autor: | 12/01/2013

0


Francuska glumica Odri Tatu biće specijalni gost "Kustendorfa", potvrdila je selektorka takmičarskog programa festivala i ćerka proslavljenog reditelja Emira Kusturice, Dunja Kusturica.
Tatu, koja je inače trebalo da bude gost Kustendorfa još pre nekoliko godina, stekla je slavu tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen" iz 2001. godine.
Nagradu "Cezar" za najperspektivniju mladu glumicu osvojila je 2000. godine za film Venus Beauty Institute.
Glumila je i u ostvarenjima "Koko pre Šanel" (2009), "Neprocenjivo" (2006), "Da Vinčijev kod" (2006), "Veridba je dugo trajala" (2004), "Slatke, prljave stvari" (2003), "Voli me, ne voli me" (2002).
- Pošto je dolazak Tatu, kao i slavne italijanske glumice Monike Beluči, potvrđen gotovo u poslednjem trenutku, filmovi u kojima one igraju nije bilo moguće uvrstiti u program - objasnila je Dunja Kusturica.
Selektorka je rekla da će Tatu i Beluči možda održati radionice za studente, ukoliko bude vremena i ako uspeju da to uklope sa ostatkom programa. O tome će biti odlučeno kada poznate glumice stignu u Drvengrad, gde će ostati nekoliko dana.
Međunarodni filmski i muzički festival, koji će biti održan od 16. do 22. januara u Drvengradu, najverovatnije će posetiti i članovi čuvenog engleskog rok benda "Pink Flojd" - Nik Mejson i Dejvid Gilmur.
Bubnjar i gitarista jednog od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike izrazili su želju da dođu na Kustendorf, ali zbog drugih obaveza još uvek nisu potvrdili svoj dolazak.
- Bilo je reči i o dolasku engleskog pevača Brajana Ferija, ali se to izjalovilo - rekla je Dunja Kusturica.
Među ranije najavljenim gostima su reditelji Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina) i turska rediteljka Ješim Ustaoglu, koji će nakon projekcija svojih filmova držati radionice za mlade autore.

izvor: RTS

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još