Nova knjiga Vanje Bulića u prodaji od 15. aprila

Nova knjiga Vanje Bulića u prodaji od 15. aprila

Autor: | 09/04/2013

0


Još jedan bestseler iz pera Vanje Bulića! Autor majstorskih trilera posle „Simeonovog pečata“ čitaoce će obradovati još jednim trilerom koji kombinuje kontekst tajnih društava i srpske istorije. Novi roman Vanje Bulića „Jovanovo zaveštanje“ u prodaji će biti od ponedeljka, 15. aprila, u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs. „Jovanovo zaveštanje“ odgovara na pitanje da li se blago templara nalazilo na Svetoj gori.
U Čikagu i Sankt Peterburgu, u isto vreme, ubijena su dva čoveka sa istim imenom – Zoran Sedlar. Lanac ubistava se nastavlja u Beogradu, Moskvi, Solunu i Beču. Sve ubijene povezuje – Miroslavljevo jevanđelje: na koži u pazušnoj jami imali su istetovirane monograme iz najstarijeg srpskog ćiriličnog spisa. Novinar Novak Ivanović kreće tragom ovih ubistava i postaje zatočenik velike zavere u koju su upleteni mafija, društvo „Za kralja i otadžbinu“, srpske i ruske diplomate, tajne službe, templari... Novakov prijatelj Oliver, majstor stripa, pokušava da otkrije tajnu skrivenu u crtežima i monogramima koji nisu suštinski vezani za tekst Jevanđelja. Kada saznaju da su originalne kožne korice Jevanđelja zamenjene krajem trinaestog veka, kada su i templari bili na Svetoj gori, dva prijatelja odlaze u Hilandar u kojem se Miroslavljevo jevanđelje nalazilo sedam vekova...
- Beskrajno sam uživao dok sam skupljao građu i pisao ’Jovanovo zaveštanje’ - otkriva Vanja Bulić - Kao što sam siguran da će i čitaoci uživati. ’Jovanovo zaveštanje’ je savremeni triler u kome se razotkriva tajna stara osam vekova. A gde je tajna – tu je i zavera. A gde je zavera – tu su i avanture, nepredvidivi događaji i ubistva. Kao i u ’Simeonovom pečatu’, u mojoj novoj knjizi čitaoci će naći pregršt istorijskih i religijskih činjenica, legendi, maštovitih spajanja legendi i istine... Na kraju će čitalac postaviti logično pitanje: šta je u ovoj knjizi fikcija, a šta realnost? Ubeđen sam da će svaki pažljivi čitalac znati šta je pravi odgovor. Bio bih srećan kada bi ova knjiga pokrenula akciju za povratak Miroslavljevog jevanđelja u Hilandar. Svetogorski monasi iskreno veruju da će one koji su izneli Jevanđelje iz Hilandara pratiti prokletstvo... Jevanđelje je izneto iz Hilandara 1896. godine. Dovoljno je podsetiti se kakvu je golgotu prošao i još prolazi srpski narod u poslednih 115 godina, pa shvatiti da priča o prokletstvu nije puka igra reči - kaže Vanja Bulić.

Za prvih 500 kupaca knjige „Jovanovo zaveštanje“ Laguna i kozmetička kuća Avon su obezbedili vredne poklone!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin