Bajaga i Instruktori objavili spot za pesmu "Vreme" (Video)

Bajaga i Instruktori objavili spot za pesmu "Vreme" (Video)

Autor: | 18/04/2012

0

Bajaga i Instruktori objavili su novi radijski singl i video spot “Vreme”, kojim najavljuju dugoočekivani novi CD album čiji je izlazak planiran za drugu polovinu maja. Spot je prikazan premijerno na regionalnom MTV-iju, a može se pogledati isključivo preko zvaničnog Jutjub kanala promoterske kuće Long Play, menadžmenta Bajage i Instruktora.
- “Vreme” je po zvuku možda jedna od tvrđih pesma na novom albumu, sa dobrim gitarskim rifovima i moćnim bubnjem. Sviram i usnu harmoniku na njenom početku, kao i na ostatku albuma. Pesma ukazuje na to da čovek mora biti svestan iskušenja svog vremena i onog koje tek dolazi – kaže njen autor Momčilo Bajagić.
Prema Bajaginim rečima, režiser Žare Batinović u spotu je “potpuno pogodio atmosferu i ‘ušao’ u pesmu”, čiji stihovi upozoravaju da “biće kriza k’o trideset i neke, izgoreće sve šume, presušiće sve reke”, odnosno “biće manje para, a biće više smeća”.
U spotu se brzo smenjuju slike današnjice u kojoj život teče normalno, sa prizorima napuštenih zgrada i propalih proizvodnih pogona, sa brojnim prašnjavim i odbačenim predmetima.
- Nažalost postajemo svesni nekih vrednosti tek kad ih izgubimo i sve što nam ostaje su sećanja na ta vremena. Ne znam šta je Bajaga imao u glavi kad je pisao pesmu, ali mene je njeno slušanje vratilo u meni poznatu prošlost – kaže režiser, i priznaje da je osim Džibonija i Olivera Dragojevića, Bajaga jedini s kojim je bilo zadovoljstvo raditi.

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin